Bal Kabaklı Ravioli Tarifi Bal Kabaklı Ravioli İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 250 gram glütensiz un 9 adet yumurtanın sarısı 5 gram tuz 10 cl. zeytinyağı 1 adet yumurtanın akı (üzerine sürmek için) Balkabağı Püresi İçin: 250 gram soyulmuş balkabağı 25 gram tereyağı 50 gram soğan, soyulmuş 10 gram krema 1 dal taze biberiye 2 gram tuz 2 gram toz şeker İç Malzemesi İçin: 200 …
Devamını oku »Tarifler
Izgara Panini
Izgara Panini Tarifi Izgara Panini İçin Malzemeler: Glütensiz Panini Ekmeği: 1.500 gram glütensiz un 9 gram tuz 30 gram yaş maya 45 gram sıvı yağ 700 gram ılık su Tostun İç Malzemesi: 1 tatlı kaşığı fesleğen sos 200 gram suda mozarella peyniri, ince dilimlenmiş 500 gram füme hindi göğüs eti, ince dilimlenmiş 1 adet domates, ince dilimlenmiş Kızarmış parmak patates (garnitürü için) Izgara Panini Hazırlanışı: Glütensiz …
Devamını oku »Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Meyve Suyu
Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Meyve Suyu Tarifi Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Meyve Suyu İçin Malzemeler: 1 adet salatalık 1 avuç maydanoz Leblebi kadar büyüklüğünde zencefil 1/4 dilimlenmiş limon 1 adet portakal (kabuğu soyulmuş) 1 adet küçük boy elma 1 dal kereviz sapı 1 adet mandalina (kabuğu soyulmuş) Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Meyve Suyu Hazırlanışı: Sebze ve meyvelerin hepsini katı meyve presinden geçirdim. Eğer katı meyve presiniz yoksa …
Devamını oku »Çilekli Tatlı
Çilekli Tatlı Tarifi Çilekli Tatlı İçin Malzemeler: Yarım litre süt 125 gram toz şeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 3 adet yumurtanın sarısı 3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 paket vanilya 1 kutu krema (200 ml.) 500 gram çilek 1 paket krokan (80-100 gr) Çilekli Tatlı Hazırlanışı: Puding için sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı tencereye alın. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli karıştırarak …
Devamını oku »Erikli ve Marmelatlı Milföy Börek
Erikli ve Marmelatlı Milföy Börek Tarifi Erikli ve Marmelatlı Milföy Börek İçin Malzemeler: 4 adet hazır milföy hamuru 4 adet kış eriği 1 tatlı kaşığı nişasta 2 çay kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı kırmızı meyve marmeladı veya reçeli (çilek, vişne, orman meyvesi vs.) 1 çorba kaşığı susam Erikli ve Marmelatlı Milföy Börek Hazırlanışı: Marmeladı, 2 çorba kaşığı soğuk suda inceltilmiş nişastayı ve tarçını küçük bir …
Devamını oku »Tahinli Pancar
Tahinli Pancar Tarifi Tahinli Pancar İçin Malzemeler: 2 adet pancar 2 çorba kaşığı tahin 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 diş sarımsak 2 yaprak taze fesleğen 1 tatlı kaşığı toz parmesan Tahinli Pancar Hazırlanışı: Pancarı yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Yarım saat boyunca, pancarlar yumuşayana dek haşlayın. Sızma zeytinyağını, tahini, sarımsağı, taze fesleğeni ve toz parmesanı mutfak robotunda ezin. Pancarların kabuğunu soyun, servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız …
Devamını oku »Pancar Yaprağı Kavurması
Pancar Yaprağı Kavurması Tarifi Pancar Yaprağı Kavurması İçin Malzemeler: 1 adet büyük boy kırmızı soğan 7-8 dal pancar yaprağı Yarım kahve fincanı zeytinyağı 1 çorba kaşığı susam 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Tuz, kimyon Pancar Yaprağı Kavurması Hazırlanışı: Pancar yapraklarını ve dallarını yıkayıp süzdükten sonra küçük küçük doğrayın. Kırmızı soğanı piyaz şeklinde doğrayıp zeytinyağının yarısını kullanarak yumuşayana kadar kavurun. Kavururken suyunu çok çekmişsi azar …
Devamını oku »Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı
Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı Tarifi Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı İçin Malzemeler: 300 gram süzme yoğurt 100 gram kaymak 1 tatlı kaşığı toz salep 1 kahve fincanı tahin 1 kahve fincanı pekmez Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı Hazırlanışı: Süzme yoğurdu, salebi ve kaymağı çatalla iyice çırpın. Tahini ve pekmezi ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Karışımı derin dondurucuya dayanıklı bir kabın içine aktarın. Buzdolabında bir gün boyunca bekletin, …
Devamını oku »Siyah Havuç Çorbası
Siyah Havuç Çorbası Tarifi Siyah Havuç Çorbası İçin Malzemeler: 1 adet kırmızı soğan 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3-4 adet kırmızı havuç 1 adet küçük boy taze patates 3 su bardağı sıcak tavuk suyu Tuz 1 parça taze zencefil (yarım ceviz büyüklüğünde) 1 tatlı kaşığı tereyağı Siyah Havuç Çorbası Hazırlanışı: Kabukları kazınmış havuçları irice doğrayın. Taze patatesi yıkayın, kabuğuyla birlikte küp küp doğrayın. Zencefili …
Devamını oku »Yağsız Unsuz Şekersiz Glutensiz Kek
Yağsız Unsuz Şekersiz Glutensiz Kek Tarifi Yağsız Unsuz Şekersiz Glutensiz Kek Malzemeler: 3 adet organik yumurta 3 adet büyük, olgun muz Yarım cup kakao 1 cup Hindistancevizi 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çorba kaşığı bal (isteğe bağlı) Yağsız Unsuz Şekersiz Glutensiz Kek Hazırlanışı: Fırını 170 dereceye ayarlayın. Önce muzları bir blenderda tamamen pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Daha sonra yumurtaları ekleyin ve 30 …
Devamını oku »