Tarifler

Ispanak Yatağında Mırlan

Ispanak Yatağında Mırlan Tarifi Ispanak Yatağında Mırlan İçin Malzemeler: 200 gram körpe ıspanak 1 adet kapya biber 1 adet kırmızı turp 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 adet orta boy mırlan balığı 2 diş sarımsak 1 adet gümüş soğan Taze kekik, tuz, karabiber Kızartmak İçin: Sıvı yağ Mısır unu Ispanak Yatağında Mırlan Hazırlanışı: Gümüş soğanı piyazlık doğrayıp sarımsak, kapya biber ve körpe ıspanak ekleyerek soteleyin. Tuz, karabiber …

Devamını oku »

Kokoreçli Börek

Kokoreçli Börek Tarifi Kokoreçli Börek İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 2,5 su bardağı un 100 gram tereyağı 100 ml. ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta İçi İçin: 200 gram kuzu kokoreç 1 çorba kaşığı tereyağı 2 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tatlı kırımızı toz biber 1 çay kaşığı kimyon İsteğe göre pul biber Yeteri miktarda tuz Üzeri için: 1 çorba …

Devamını oku »

Tavuklu Salata

Tavuklu Salata Tarifi Tavuklu Salata İçin Malzemeler: 1 adet tavuk göğsü 5 adet havuç Yarım kilo brokoli 2-3 dal taze soğan 500 gram süzme yoğurt 250 gram mayonez 4 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz Yarım demet dereotu Tavuklu Salata Hazırlanışı: Havucu rendeleyin, çok az sıvı yağ ile teflon tavada kavurun. Soğuması için bir kenarda bekletin. Brokoliyi haşlayın, ince ince doğrayın. Soğuması için bir kenarda bekletin. Tavuğu …

Devamını oku »

Karamelli Çikolatalı Tart

Karamelli Çikolatalı Tart Tarifi Karamelli Çikolatalı Tart İçin Malzemeler: 3 paket Oreo bisküvi 100 gram tereyağı Karamel İçin: 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı krema 1 kaşık tereyağı Üzeri İçin: 200 gram kuvertür çikolata 1 çay bardağı sıvı krema Karamelli Çikolatalı Tart Hazırlanışı: Bisküvileri rondoda un haline getirin. Tereyağını eritip bisküvilere katın tereyağını iyice yedirin. 18 cm tart kalıbının taban ve yanlarına iyice bastırın. Toz …

Devamını oku »

Kremalı Pırasalı Börek

Kremalı Pırasalı Börek Tarifi Kremalı Pırasalı Börek İçin Malzemeler: 8 yaprak milföy hamuru (kare) Yarım kilo pırasa 1 adet havuç 5 kaşık sıvı yağ 1 çay bardağı krema 1’er tatlı kaşığı karabiber, pul biber 1 çorba kaşığı tuz Kremalı Pırasalı Börek Hazırlanışı: Pırasa ve havucu ince ince doğrayın. Sıvı yağda kavurun. İndirmeye yakın krema, tuz ve baharatları ekleyin karıştırın. Bir kenarda 15-20 dakika ılınması için bekletin. Kare milföy hamurunun ortasına …

Devamını oku »

Sufle

Sufle Tarifi Sufle İçin Malzemeler: 250 gram kuvertür çikolata 250 gram tereyağı 4 adet bütün yumurta 4 adet yumurta sarısı 5 çorba kaşığı toz şeker İki paket vanilya 5 çorba kaşığı un Sufle Hazırlanışı: Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Diğer tarafta yumurta ve yumurta sarılarını şeker ile birlikte köpürtün. Un ve vanilyayı ekleyin tekrar çırpın. Daha sonra içine, erittiğiniz tereyağı ve çikolata karışımını ekleyin. …

Devamını oku »

Cevizli Ay Kurabiye

Cevizli Ay Kurabiye Tarifi Cevizli Ay Kurabiye İçin Malzemeler: 200 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz 1 yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya 4-5 su bardağı un (3 su bardağından sonrasını kontrollü ekleyin) 2 çay bardağı pudra şekeri ( 1‘ini içine 1’ini üzerine bulamak için) Cevizli Ay Kurabiye Hazırlanışı: Tereyağını eritin, ocaktan alıp sıvı yağı da ilave edin. Ardından pudra …

Devamını oku »

Susamlı Halka

Susamlı Halka Tarifi Susamlı Halka İçin Malzemeler: 3 su bardağı un 100 gram tereyağı veya margarin 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı kavrulmuş susam Susamlı Halka Hazırlanışı:                                 …

Devamını oku »

Unsuz Kek

Unsuz Kek Tarifi Unsuz Kek İçin Malzemeler: 100 gram çikolata 75 gram tereyağı 5 adet bütün yumurta 2 çay kaşığı vanilya 5 adet yumurtanın beyazı Unsuz Kek Hazırlanışı: Çikolatayı parçalar halinde doğrayın. Tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin. Önce bütün yumurtaları ekleyin. Karıştırın. Daha sonra kar haline gelene kadar köpürtülmüş yumurta aklarını yavaş yavaş yedirerek ekleyin. En son vanilyayı ilave edin. Hamuru ısıya dayanıklı yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında, …

Devamını oku »

Magret de Canard

Magret de Canard Tarifi Magret de Canard İçin Malzemeler: 1 adet ördek göğüs eti, temizlenmiş 1 adet patates 100 gram kirmizi lahana 100 gram tereyağı 1,5 çay kaşığı tuz Magret de Canard Hazırlanışı: Tereyağının yarısını eritin. Patatesi soyup çok ince dilimledikten sonra dikdörtgen bir kaba üst üste olacak şekilde incecik dizin. Patates dilimlerinin her katına tuz ve eritilip ılınmış tereyağı gezdirin. 175 dereceye ayarlı …

Devamını oku »