Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 117)

Tarifler

Kuru Fasulye

Kuru Fasulye Tarifi Kuru Fasulye İçin Malzelemer: 1 su bardağı kuru fasulye 2-3 adet karanfil 2 adet tane karabiber 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet büyük boy soğan 1 diş sarımsak 3 adet domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 1-2 adet sivri biber Tuz Kuru Fasulye Hazırlanışı: Fasulyeleri bir gece öncesinden suda bekletin. Daha …

Devamını oku »

Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi

Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi Sebzeli Mercimek Çorbası İçin Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 litre su 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 adet küçük boy kereviz 1 adet küçük boy havuç Tuz Sosu İçin: 2 yemek kaşığı tereyağı Kuru nane, pul biber Sebzeli Mercimek Çorbası Hazırlanışı: Mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Rendelenmiş havuç ile kerevizi ve suyu …

Devamını oku »

Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tarifi Fırın Sütlaç İçin Malzemeler: 1,5 çay bardağı pirinç 3 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı pirinç unu 1 litre süt 2-3 adet damla sakızı Kavrulmuş fındık içi Fırın Sütlaç Hazırlanışı: Pirinci ve suyu tencereye aktarın. Pirinç suyunu çekinceye kadar kaynatın. Pirinç ununu, yarım bardak süt ile ezin ve bu karışımı kalan süt ile birlikte pirincin …

Devamını oku »

Etli Lahana Sarması

Etli Lahana Sarması Tarifi Etli Lahana Sarması Malzemeler: 1 adet orta-büyük boy beyaz lahana 500 gram kemiksiz kuzu eti 1 çay bardağı sıvı yağı 3 adet orta boy soğan 1,5 su bardağı pirinç 1 küçük paket dolmalık fıstık Tuz, karabiber 1 tatlı kaşığı yenibahar Yarım demet maydanoz 1 yemek kaşığı biber salçası Etli Lahana Sarması Hazırlanışı: Lahananın kök kısmını oyarak çıkartın. Yaprakları …

Devamını oku »

Ekşili Sarma

Ekşili Sarma Tarifi Ekşili Sarma İçin Malzemeler: 300 gram asma yaprağı 300 gram dana kıyması 150 gram koyun kıyması 1 adet soğan 1 su bardağı pirinç 100 gram erik pestili 1 çay kaşığı pul biber 30 gram tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı biber salçası Tuz, karabiber 3-4 parça kuzu kemiği (tencerenin dibine yerleştirmek için) Sosu İçin: 3 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Ekşili Sarma

Malzemeler: 300 gram asma yaprağı 300 gram dana kıyması 150 gram koyun kıyması 1 adet soğan 1 su bardağı pirinç 100 gram erik pestili 1 çay kaşığı pul biber 30 gram tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı biber salçası Tuz, karabiber 3-4 parça kuzu kemiği (tencerenin dibine yerleştirmek için) Sosu İçin: 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Köri Soslu Tavuk

Köri Soslu Tavuk Tarifi Köri Soslu Tavuk İçin Malzemeler: 1 kilo derisiz ve kemiksiz tavuk but 2 adet orta boy kuru soğan 6 diş sarımsak 500 gram krema Arzu ettiğiniz miktarda köri baharatı Karabiber Tuz 60 gram tereyağı Kızarmış Soğan İçin: 1 adet büyük boy soğan 50 gram un 100 gram nişasta Tuz Şeker Süsleme İçin: 2 adet kırmızı kapya biberi …

Devamını oku »

Köfteli Bazlama Ekmeği

Köfteli Bazlama Ekmeği Tarifi Köfteli Bazlama Ekmeği İçin Malzemeler: 4 adet orta boy bazlama 120 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet dolmalık yeşil biber 1 adet kırmızı kapya biber 1 adet sarı Kaliforniya biberi 40 gram tereyağı Köfte İçin: 300 gram dana kaburga kıyma 2 diş sarımsak 1 adet orta boy kuru soğan Tuz Karabiber Kimyon Sos İçin: 1 adet orta …

Devamını oku »

Kilis Tava

Kilis Tava Tarifi Kilis Tava İçin Malzemeler: 600 gram yağsız dana but kıyma 200 gram kuzu kuyruk yağı kıyma 100 gram kırmızı kapya biber 100 gram çarliston biber 5 – 6 dal maydanoz 4 diş sarımsak 2 adet patlıcan 2 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz Patates Garnitürü İçin: 12 adet haşlanmış minik boy …

Devamını oku »

İncirli Hurmalı Toplar

İncirli Hurmalı Toplar Tarifi İncirli Hurmalı Toplar İçin Malzemeler: 10 adet kuru hurma 5 adet kuru incir 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi 1 çay bardağı süt İncirli Hurmalı Toplar Hazırlanışı: Tüm malzemeleri robotta çekip top haline getirin. Arzu ederseniz susama batırılabilirsiniz.

Devamını oku »
Deneme bonusu