Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 116)

Tarifler

Erikli ve Marmelatlı Milföy Börek

Erikli ve Marmelatlı Milföy Börek Tarifi Erikli ve Marmelatlı Milföy Börek İçin Malzemeler: 4 adet hazır milföy hamuru 4 adet kış eriği 1 tatlı kaşığı nişasta 2 çay kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı kırmızı meyve marmeladı veya reçeli (çilek, vişne, orman meyvesi vs.) 1 çorba kaşığı susam Erikli ve Marmelatlı Milföy Börek Hazırlanışı: Marmeladı, 2 çorba kaşığı soğuk suda inceltilmiş nişastayı ve tarçını küçük bir …

Devamını oku »

Tahinli Pancar

Tahinli Pancar Tarifi Tahinli Pancar İçin Malzemeler: 2 adet pancar 2 çorba kaşığı tahin 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 diş sarımsak 2 yaprak taze fesleğen 1 tatlı kaşığı toz parmesan Tahinli Pancar Hazırlanışı: Pancarı yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Yarım saat boyunca, pancarlar yumuşayana dek haşlayın. Sızma zeytinyağını, tahini, sarımsağı, taze fesleğeni ve toz parmesanı mutfak robotunda ezin. Pancarların kabuğunu soyun, servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız …

Devamını oku »

Pancar Yaprağı Kavurması

Pancar Yaprağı Kavurması Tarifi Pancar Yaprağı Kavurması İçin Malzemeler: 1 adet büyük boy kırmızı soğan 7-8 dal pancar yaprağı Yarım kahve fincanı zeytinyağı 1 çorba kaşığı susam 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Tuz, kimyon Pancar Yaprağı Kavurması Hazırlanışı: Pancar yapraklarını ve dallarını yıkayıp süzdükten sonra küçük küçük doğrayın. Kırmızı soğanı piyaz şeklinde doğrayıp zeytinyağının yarısını kullanarak yumuşayana kadar kavurun. Kavururken suyunu çok çekmişsi azar …

Devamını oku »

Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı

Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı Tarifi Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı İçin Malzemeler: 300 gram süzme yoğurt 100 gram kaymak 1 tatlı kaşığı toz salep 1 kahve fincanı tahin 1 kahve fincanı pekmez Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı Hazırlanışı: Süzme yoğurdu, salebi ve kaymağı çatalla iyice çırpın. Tahini ve pekmezi ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Karışımı derin dondurucuya dayanıklı bir kabın içine aktarın. Buzdolabında bir gün boyunca bekletin, …

Devamını oku »

Siyah Havuç Çorbası

Siyah Havuç Çorbası Tarifi Siyah Havuç Çorbası İçin Malzemeler: 1 adet kırmızı soğan 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3-4 adet kırmızı havuç 1 adet küçük boy taze patates 3 su bardağı sıcak tavuk suyu Tuz 1 parça taze zencefil (yarım ceviz büyüklüğünde) 1 tatlı kaşığı tereyağı Siyah Havuç Çorbası Hazırlanışı: Kabukları kazınmış havuçları irice doğrayın. Taze patatesi yıkayın, kabuğuyla birlikte küp küp doğrayın. Zencefili …

Devamını oku »

Yağsız Unsuz Şekersiz Glutensiz Kek

Yağsız Unsuz Şekersiz Glutensiz Kek Tarifi Yağsız Unsuz Şekersiz Glutensiz Kek Malzemeler: 3 adet organik yumurta 3 adet büyük, olgun muz Yarım cup kakao 1 cup Hindistancevizi 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çorba kaşığı bal (isteğe bağlı) Yağsız Unsuz Şekersiz Glutensiz Kek Hazırlanışı: Fırını 170 dereceye ayarlayın. Önce muzları bir blenderda tamamen pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Daha sonra yumurtaları ekleyin ve 30 …

Devamını oku »

Lahana Lazanya

Lahana Lazanya Tarifi Lahana Lazanya İçin Malzemeler: 1 adet orta boy beyaz lahana 4 adet büyük kuru soğan 1 adet büyük rendelenmiş havuç 800 gram dana kıyma 500 gram mantar 8 diş ezilmiş sarımsak 4 yemek kaşığı zeytinyağı Himalaya tuzu Karabiber, biberiye, kekik Opsiyonel: rendelenmiş kaşar peyniri Lahana Lazanya Hazırlanışı: Büyük bir tencereye kaynar su koyun ve biraz tuz ekleyin. Lahanayı kaynar suda yaklaşık 2-3 …

Devamını oku »

Avokado Mousse

Avokado Mousse Tarifi Avokado Mousse İçin Malzemeler: 2 adet olgunlaşmış avokado (avokadonun kabuğuna parmağınızı bastırdığınızda çok hafif içeri giriyorsa olgunlaşmış demektir) 5-6 adet hurma (yumuşayana kadar iyi suda bekletilmiş) 70 gram kakao Avokado Mousse Hazırlanışı: Avokadoları soyun, hurmaları sudan alın ve çekirdeklerini çıkartın. Tüm malzemeleri blenderda pürüzsüz olana dek karıştırın. Soğuması için buzdolabına koyun. Zevkinize göre hurma sayısını artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Bu tatlı ile yüksek miktarda lif, antioksidan, magnezyum, …

Devamını oku »

Karadut Şerbeti

Karadut Şerbeti Tarifi Karadut Şerbeti İçin Malzemeler: 1 kilo karadut 3 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker Karadut Şerbeti Hazırlanışı: Karadutları yıkayıp süzdükten sonra kevgirin içine alın. Kevgirin altına derin bir kap yerleştirin. Meyveleri elinizle sıkarak suyunu çıkartın. Kenarda bekletin.

Devamını oku »

Köfte ve Pilav

Köfte ve Pilav Tarifi Köfte ve Pilav İçin Malzemeler: Köfte İçin: 400 gram dana kıyma 100 gram kuzu kıyması 1 adet rendelenmiş soğan 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı yoğurt 4-5 dilim kuru ekmek içi Tuz, karabiber 1 çay kaşığı kimyon Pilav İçin: 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı limon suyu 1 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı sıvı yağ …

Devamını oku »
Deneme bonusu