Tahinli Rulo Sarma Tarifi Tahinli Rulo Sarma İçin Malzemeler: Baklava yufkası 500 gram tahin 100 gram şeker 100 gram kırık ceviz Üzerine Sürmek İçin: Yumurta beyazı Kavrulmuş susam Tahinli Rulo Sarma Hazırlanışı: Yufkayı tezgaha serin. İçi için; Tahin, şeker ve kırık cevizi bir kapta karıştırın. Yufkanın üzerine hazırladığınız tahinli harcı yayın. Rulo şeklinde sarın. Bıçak yardımıyla arzu ettiğiniz büyükte kesin. Üzerine yumurta sürün ve kavrulmuş susam serpin. 150 dereceye ayarlı fırında 20 …
Devamını oku »Tarifler
Ayva Kompostosu
Ayva Kompostosu Tarifi Ayva Kompostosu İçin Malzemeler: 3 adet büyük boy ayva 1 su bardağı toz şeker 2-3 adet tarçın çubuğu 3-4 adet tane karanfil 2 litre su Ayva Kompostosu Hazırlanışı: …
Devamını oku »Elmalı ve Cevizli Krep
Elmalı ve Cevizli Krep Tarifi Elmalı ve Cevizli Krep İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 1 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 tutam tuz 1 adet yumurta Yağlamak İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı Elmalı Karışım İçin: 2 adet elma 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı toz şeker Yarım avuç ceviz içi 1 tatlı kaşığı tereyağı Elmalı ve Cevizli Krep Hazırlanışı: Krep …
Devamını oku »Mısır Unlu Krep
Mısır Unlu Krep Tarifi Mısır Unlu Krep İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 1 su bardağı mısır unu (tercihen ince çekilmiş) 1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 2 tutam tuz 2 adet yumurta 1 paket vanilya 2 tutam toz şeker Yağlamak İçin: 2 çorba kaşığı tereyağı Arası İçin: Labne peyniri, bal, ceviz içi Mısır Unlu Krep Hazırlanışı: Krep için; …
Devamını oku »Sade Krep
Sade Krep Tarifi Sade Krep İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 1 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 tutam tuz 1 adet yumurta 1 paket vanilya 1 tutam toz şeker Yağlamak İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı Sade Krep Hazırlanışı: Krep için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Orta boy bir tavayı yarım çay kaşığı kadar tereyağı ile yağlayın. Tava ısınınca yarım kahve fincanı kadar krem hamurundan çok ince …
Devamını oku »Kakaolu Pankek
Kakaolu Pankek Tarifi Kakaolu Pankek İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 1 su bardağı un Yarım su bardağı su Yarım su bardağı süt 1 adet yumurta 1 tutam tuz 1 tutam toz şeker 2 çay kaşığı kuru maya 1 çorba kaşığı kakao Yağlamak İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı Süslemek İçin: Orman meyvesi, pudra şekeri Kakaolu Pankek Hazırlanışı: Pankek için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Küçük …
Devamını oku »Ponzu Somon
Ponzu Somon Tarifi Ponzu Somon İçinMalzemeler: 200 gram somon fileto 2 dal taze soğan 30 ml. soya sosu 30 ml. portakal suyu 15 ml. pirinç sirkesi 5 gram esmer toz şeker Servis İçin: 3-4 dal Frenk soğanı 1 çay kaşığı susam 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 adet salatalık Ponzu Somon Hazırlanışı: Taze soğanı çok ince kıyın. Soya sosunu, portakal suyunu, …
Devamını oku »Kinoa Salatası
Kinoa Salatası Tarifi Kinoa Salatası İçin Malzemeler: 150 gram beyaz kinoa 150 gram kırmızı kinoa 100 gram semizotu 50 gram armut 50 gram üzüm 75 gram bal kabağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 75 gram beyaz peynir Tuz, karabiber Sosu İçin: 50 gram salatalık 5 gram hardal 1 adet limon Tuz, karabiber Kinoa Salatası Hazırlanışı: Bal kabağını küp kesin, yağlı kağıdın üzerine aktarın. …
Devamını oku »Hamsi Pilaki ve Lavantalı Pancar Turşusu
Hamsi Pilaki ve Lavantalı Pancar Turşusu Tarifi Hamsi Pilaki ve Lavantalı Pancar Turşusu İçin Malzemeler: Pilaki İçin: 500 gram hamsi 4 adet pancar 4 adet arpacık soğan Yarım limon Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 adet yıldız anason 1 dal taze kekik Tuz Tane karabiber 2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi 2 diş sarımsak Turşu İçin: 100 gram kaya tuzu 1 dal kuru lavanta 1 su bardağı su …
Devamını oku »Balkabaklı Granola
Balkabaklı Granola Tarifi Balkabaklı Granola İçin Malzemeler: 500 gram yulaf ezmesi Yarım su bardağı keten tohumu Yarım su bardağı Hindistancevizi 200 gram tuzsuz kabak çekirdeği 120 gram yaban mersini 1 çay kaşığı tuz 200 gram bal 2 çay kaşığı sızma zeytinyağı 150 gram bal kabağı püresi Balkabaklı Granola Hazırlanışı: Yulaf ezmesini, keten tohumunu, Hindistancevizini, kabak çekirdeği içini, yaban mersini ve tuzu bir kapta harmanlayın.Balı, sızma …
Devamını oku »