Ezo Gelin Çorbası (6 Kişilik) Ezo Gelin Çorbası İçin Malzemeler 1 adet orta boy soğan 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı dolusu kırmızı mercimek (60 gr.) 1 yemek kaşığı pirinç (20 gr.) 1 yemek kaşığı dolusu pilavlık iri bulgur (20 gr.) 1‘er tatlı kaşığı dolusu biber ve domates salçası 5 su bardağı su Tuz 1 tatlı kaşığı nane Ezo …
Devamını oku »Tarifler
Garnitürlü Patlıcan
Garnitürlü Patlıcan (2 Kişilik) Garnitürlü Patlıcan İçin Malzemeler: 4 adet patlıcan 1 büyük kase garnitür karışımı (bezelye, havuç, patates) 1 adet rendelenmiş domates 2 diş sarımsak Tuz Sıvı yağ Garnitürlü Patlıcan Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyduktan sonra ortadan ikiye kesin. Her parçayı bir tarafı tamamen kopmayacak şekilde dört parçaya kesin. Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Daha sonra süzüp kağıt bir havluyla iyice …
Devamını oku »Mutancana
Mutancana İçin Malzemeler 800 gram kuzu eti 100 gram arpacık soğan 50 gram soyulmuş iç badem 50 gram kuru kayısı 50 gram kurutulmuş mürdüm eriği 50 gram kuru incir 2 yemek kaşığı 2 yemek kaşığı bal Tuz 2 su bardağı ılık su 2 çay kaşığı sumak Mutancana Hazırlanışı Tencerede erittiğiniz tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekinceye kadar ara …
Devamını oku »Pesto Soslu Çipura
Pesto Soslu Çipura (1- 2 Kişilik) Pesto Soslu Çipura İçin Malzemeler 700 gram Çipura balığı 200 gram krema 20 gram pesto sos 100 gram zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Pesto Soslu Çipura Hazırlanışı Balığı temizleyip bol suda yıkayın. Daha sonra filetosunu çıkartın. Güvece veya fırın tepsisine zeytinyağı sürüp, balığı koyun. 200 dereceye ayarladığınız fırında 20 dakika …
Devamını oku »Temel Pizza Hamuru
Temel Pizza Hamuru (4 kişilik) Pizza Hamuru İçin Malzemeler 3.5 – 4 su bardağı un 15 gram yaş maya 1 çay bardağı süt 1 çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Pizza Hamuru Hazırlanışı: Yaş mayayı ılık şekerli sütte, su köpürünceye kadar karıştırın. Kontrollü olarak azar azar unu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. …
Devamını oku »Erikli Kek
Erikli Kek (6 Kişilik) Erikli Kek İçin Malzemeler: 500 gram mürdüm eriği 3 adet yumurta 3 su bardağı un ¾ su bardağı toz şeker 150 gram margarin 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı yenibahar Yarım tatlı kaşığı dövülmüş karanfil Erikli Kek Hazırlanışı Erikleri uzunlamasına ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın ve yarımşar santim dilimler halinde kesin. Yumurtaları şekerle köpük gibi …
Devamını oku »Peynirli Yumurtalı Simit
Peynirli Yumurtalı Simit (4 Kişilik) Peynirli Yumurtalı Simit İçin Malzemeler: 2 adet simit 300 gram beyaz peynir 4 adet yumurta 4 parça hazır dondurulmuş hamur Rendelenmiş taze kaşar Baharatlar: Kekik, kırmızı biber, tuz (dilerseniz kendi zevkinize uygun çeşniler) Peynirli Yumurtalı Simit Hazırlanışı Simitleri enlemesine ikiye kesin. Beyaz peynirleri küp küp kesip kenara alın. Yumurtaları bir kaba alarak iyice …
Devamını oku »Ev Yapımı Sneakers
Ev Yapımı Sneakers (4 – 6 Kişilik) Ev Yapımı Sneakers İçin Malzemeler 1,5 – 2 su bardağı fındık Alt Tabanı İçin: 175 gram tereyağı (yarısı margarin olabilir) 1 su bardağının dörtte üçü pudra şekeri 2 su bardağı un Karamelli Kısmı İçin: 1,5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 1 çay bardağı sıvı krema 1 dolu yemek kaşığı tereyağı …
Devamını oku »Dana Külbastı
Dana Külbastı Malzemeler 180 gram dana külbastı 100 gram Tagliatelle makarna 75 gram sakız kabak 50 gram havuç 1 gram tane karabiber 10 gram tereyağı 2 cl. sızma zeytinyağı 2 gram sarımsak 40 gram kırmızı kapya biber 40 gram taze ıspanak 10 gram soya sos Dana Külbastı Hazırlanışı Tagliatelleyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8-9 dakika kadar …
Devamını oku »Limonlu Tarçınlı Mini Tatlılar
Limonlu Tarçınlı Mini Tatlılar (4 Kişilik) Limonlu Tarçınlı Mini Tatlılar İçin Malzemeler: 75 ml. su Yarım su bardağı toz şeker 6 adet yumurtanın sarısı 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay kaşığı toz tarçın 1 su bardağı toz şeker Limonlu Tarçınlı Mini Tatlılar Hazırlanışı: Su ile toz şekeri küçük bir sos tenceresinde karıştırarak şurup kıvamına gelene dek hazırlayın. İnce ince …
Devamını oku »