Ana Sayfa » Tarifler » Etli Yeşil Mantı

Etli Yeşil Mantı

etli-yesil-manti

 

Etli Yeşil Mantı İçin Malzemeler

İç Harcı İçin:

200 gram kıyma

Sarımsak

Baharat

Maydanoz

Hamuru İçin:

400 gram un

100 gram haşlanmış robottan geçmiş ıspanak

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Domates Sos İçin:

5 adet domates rendesi

1 yemek kaşığı domates salçası

20 ml. zeytinyağı

100 ml. su

Karabiber, tuz

 

Etli Yeşil Mantı Hazırlanışı

Sosu için; zeytinyağını tavaya ekleyin. Salça ilave edin. Üzerine rendelenmiş domatesleri ekledikten sonra su dökün. Baharatlarla tatlandırın ve kaynatın.

Hamuru yoğurup 20 dakika dinlendirin. Yuvarlak formda açın. Kalınlığı orta incelikte olmalı. Kare formunda kesin ve içine kıyma ekleyip kapatın. Et suyunda haşlayın. Domates sos ve yoğurt ile servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir