Yaprak Sarma Yaprak Sarma İçin Malzemeler: 1 kilo taze asma yaprağı 1,5 kilo beyaz soğan Yarım demet maydanoz Yarım demet nane Yarım demet dereotu 1 kahve fincanı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı kuru nane 1 çorba kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı tarçın 1,5 su bardağı zeytinyağı 1 adet limon 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yaprak Sarma …
Devamını oku »Tarifler
Güllaç
Güllaç (6 Kişilik) Güllaç Malzemeler 100 gram güllaç 750 gram süt 150 gram toz şeker 100 gram ceviz veya fındık (file veya kırılmış) 5 gram gül suyu Çilek veya nar (Üzerine dekor için) Güllaç Hazırlanışı Süte şekeri ilave ederek, orta derecede ısıtınız, ocaktan alınız, gülsuyunu ilave ediniz. Yayvan bir tepside, güllaç yapraklarını ıslatarak, başka bir tepsiye güllaç yapraklarını dizin. 6 …
Devamını oku »Antrkot Eşliğinde Fırın Mücver
Antrkot Eşliğinde Fırın Mücver (4 Kişilik) Antrkot Eşliğinde Fırın Mücver İçin Malzemeler: 1 kilo dana antrkot 2 adet havuç 2 adet kabak 2 adet patates 1 su bardağı süt 5 adet yumurta Dereotu, maydanoz, tuz, karabiber Antrkot Eşliğinde Fırın Mücver Hazırlanışı: Antrkotlar hariç bütün sebzeleri rendelendikten sonra sebze karışımını süt, yumurta, tuz, karabiber, doğranmış dereotu ve maydanozla harmanlayın. Harcı bir tepsiye alın …
Devamını oku »Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi
Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi (4 Kişilik) Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi İçin Malzemeler: 1 paket Kent Borringer Kazandibi 3,5 su bardağı süt 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı margarin 1 kase kavrulmuş tel kadayıf 1 küçük kase Antepfıstığı içi Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi Hazırlanışı: Kazandibi tatlısı için; Kent Borringer Kazandibi’ni paketi üzerinde verilen tarife göre pişirin. …
Devamını oku »Ezo Gelin Çorbası
Ezo Gelin Çorbası (6 Kişilik) Ezo Gelin Çorbası İçin Malzemeler 1 adet orta boy soğan 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı dolusu kırmızı mercimek (60 gr.) 1 yemek kaşığı pirinç (20 gr.) 1 yemek kaşığı dolusu pilavlık iri bulgur (20 gr.) 1‘er tatlı kaşığı dolusu biber ve domates salçası 5 su bardağı su Tuz 1 tatlı kaşığı nane Ezo …
Devamını oku »Garnitürlü Patlıcan
Garnitürlü Patlıcan (2 Kişilik) Garnitürlü Patlıcan İçin Malzemeler: 4 adet patlıcan 1 büyük kase garnitür karışımı (bezelye, havuç, patates) 1 adet rendelenmiş domates 2 diş sarımsak Tuz Sıvı yağ Garnitürlü Patlıcan Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyduktan sonra ortadan ikiye kesin. Her parçayı bir tarafı tamamen kopmayacak şekilde dört parçaya kesin. Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Daha sonra süzüp kağıt bir havluyla iyice …
Devamını oku »Mutancana
Mutancana İçin Malzemeler 800 gram kuzu eti 100 gram arpacık soğan 50 gram soyulmuş iç badem 50 gram kuru kayısı 50 gram kurutulmuş mürdüm eriği 50 gram kuru incir 2 yemek kaşığı 2 yemek kaşığı bal Tuz 2 su bardağı ılık su 2 çay kaşığı sumak Mutancana Hazırlanışı Tencerede erittiğiniz tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekinceye kadar ara …
Devamını oku »Pesto Soslu Çipura
Pesto Soslu Çipura (1- 2 Kişilik) Pesto Soslu Çipura İçin Malzemeler 700 gram Çipura balığı 200 gram krema 20 gram pesto sos 100 gram zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Pesto Soslu Çipura Hazırlanışı Balığı temizleyip bol suda yıkayın. Daha sonra filetosunu çıkartın. Güvece veya fırın tepsisine zeytinyağı sürüp, balığı koyun. 200 dereceye ayarladığınız fırında 20 dakika …
Devamını oku »Temel Pizza Hamuru
Temel Pizza Hamuru (4 kişilik) Pizza Hamuru İçin Malzemeler 3.5 – 4 su bardağı un 15 gram yaş maya 1 çay bardağı süt 1 çay kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Pizza Hamuru Hazırlanışı: Yaş mayayı ılık şekerli sütte, su köpürünceye kadar karıştırın. Kontrollü olarak azar azar unu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. …
Devamını oku »Erikli Kek
Erikli Kek (6 Kişilik) Erikli Kek İçin Malzemeler: 500 gram mürdüm eriği 3 adet yumurta 3 su bardağı un ¾ su bardağı toz şeker 150 gram margarin 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı yenibahar Yarım tatlı kaşığı dövülmüş karanfil Erikli Kek Hazırlanışı Erikleri uzunlamasına ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın ve yarımşar santim dilimler halinde kesin. Yumurtaları şekerle köpük gibi …
Devamını oku »