Papaya ve Şeftali Kompostosu (6 Kişilik) Papaya ve Şeftali Kompostosu İçin Malzemeler: 1 adet doğranmış papaya meyvesi 3 adet karanfil 1 adet çubuk tarçın 2 adet şeftali 7 su bardağı su 6 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu Papaya ve Şeftali Kompostosu Hazırlanışı: Suyu, şekeri, karanfili, çubuk tarçını tencereye alın. 10 dakika kaynattıktan sonra küp küp …
Devamını oku »Tarifler
Domatesli Yoğurt Çorbası
Domatesli Yoğurt Çorbası ( 6 Kişilik) Domatesli Yoğurt Çorbası İçin Malzemeler 1,5 su bardağı yoğurt 1,5 çorba kaşığı un 1 adet yumurta Yarım kase haşlanmış buğday Yarım kase domates rendesi 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı Domatesli Yoğurt Çorbası Hazırlanışı Yoğurdu un ve yumurta ile çırpın. Üzerine soğuk suyu ilave edin, yüksek …
Devamını oku »Keleçoş
Keleçoş İçin Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış buğday 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 adet orta boy soğan 500 gr kuşbaşı et 1 su bardağı yoğurt 3 yemek kaşığı ERİŞ UN Tuz 1 çay bardağı zeytinyağı Keleçoş Yapılışı İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ilave edin ve kavurmaya devam edin. Etler suyunu salıp çekince 5 su bardağı …
Devamını oku »Karadut Kompostosu
Karadut Kompostosu (6 Kişilik) Karadut Kompostosu İçin Malzemeler: 500 gram taze dut 1 tatlı kaşığı limon suyu 7 su bardağı su 7 çorba kaşığı toz şeker 1 adet çubuk tarçın Karadut Kompostosu Hazırlanışı: Suyu, tarçın çubuğunu ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte 5 dakika boyunca kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Bütün olarak karadutları da …
Devamını oku »Mahluta Çorba
Mahluta Çorba (4 Kişilik) Mahluta Çorba İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek Yarım su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 1-2 diş sarımsak Yarım tatlı kaşığı kimyon Yarım tatlı kaşığı toz kişniş Çeyrek limon suyu 1 adet rendelenmiş havuç 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 litre et suyu Tuz, karabiber Mahluta Çorba Hazırlanışı Soğanı ince doğrayıp 2 …
Devamını oku »Nar Soslu Bonfile
Nar Soslu Bonfile (4 Kişilik) Nar Soslu Bonfile İçin Malzemeler: 1 kilo süt danası nuar 4 adet nar 4 adet orta boy soğan 100 gram tereyağı 250 ml. sebze suyu (yaprak kereviz, havuç ve domates ile evde yapılmış) Tuz, karabiber Nar Soslu Bonfile Hazırlanışı Zarlarından temizlemiş olduğunuz iki adet narın suyunu sıkıp bir kaba alın. Soğanları ince ince doğrayın …
Devamını oku »Asos Pizza
Asos Pizza (2 Kişilik) Asos Pizza İçin Malzemeler 125 gram pizza hamuru 100 gram domatesli sos 120 gram mozzeralla peyniri 100 gram karışık ege otları 25 gram zeytin 20 gram kurutulmuş domates Asos Pizza Hazırlanışı: Pizza hamurunu pizza tepsisine elinizle bastırarak yayın. Üzerine domatesli sostan dökün, iyice yayın. Pizza malzemelerini istediğiniz gibi hamurun üzerine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında, …
Devamını oku »Rokalı Patates
Rokalı Patates (8 Kişilik) Rokalı Patates İçin Malzemeler: 8 adet patates 1 avuç roka yaprağı 1 avuç maydanoz 2 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı mayonez 2 diş sarımsak Tuz Rokalı Patates Hazırlanışı: Patatesleri haşlayın ve kuşbaşı doğrayın. Roka ve maydanozu birlikte robotta çekin; yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuz ilave edip patateslerle karıştırın. Servis tabağına alın, üstünü streç folyo …
Devamını oku »Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu
Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu (6 Kişilik) Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu İçin Malzemeler: 250 gram taze dut 2 adet şeftali 1 adet çubuk tarçın 8 su bardağı su 8 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu Hazırlanışı: Suyu, şekeri ve tarçını tencereye aktarın. 5 dakika kaynatın. Küp küp doğranmış şeftalileri ve limon …
Devamını oku »Cennet Çamuru
Cennet Çamuru (4 – 6 Kişilik) Cennet Çamuru İçin Malzemeler 750 gram kadayıf Yarım kilo kaymak 250 gram tereyağı 150 gram toz Antep fıstığı 1 yemek kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı pudra şekeri 2 su bardağı toz şeker Şerbeti İçin: 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su Cennet Çamuru Hazırlanışı Kadayıfı tiftikleyip yağ ile karıştırın. Kadayıfı ocağa yayın …
Devamını oku »