Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 10)

Tarifler

Cevizli ve Tahinli Ekmek

Fotoğraf: Hande Göksan Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan Malzemeler: 2 adet hazır ekmek hamuru 1 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı tahin Hazırlanışı: Hazır ekmek hamurunu 8-10 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımı ile en fazla üç parmak genişliğinde şeritler halinde açın. İnce bir tabaka halinde önce tahini sürün, sonra da ceviz içini serpin. Rulo şeklinde …

Devamını oku »

Enginar Dolma

Tarif: Hayal Demirkol Fotoğraf:  Özgür Bakır (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy enginar Harcı için: 200 gram kıyma 1 çay bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan Yarım demet taze nane 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı yenibahar Tuz, karabiber Yarım çay bardağı …

Devamını oku »

Taze Vişneli Taze Yaprak Sarma

Fotoğraflar: Özgür Bakır Hazırlayan: Sema Temizkan – İnci Bak  (1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze asma yaprağı 300 gram taze vişne 2 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu Yarım demet taze nane 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yenibahar 1 çorba kaşığı toz şeker 5 adet büyük boy kırmızı soğan 2 çay bardağı zeytinyağı Hazırlanışı: Vişneleri yıkayıp …

Devamını oku »

Hurmalı Çiğ Köfte

Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram yağsız çiğ köftelik kıyma 500 gram ince bulgur 1 adet büyük boy soğan 2-3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı pul biber 1 paket köfte baharatı 1 demet maydanoz 4-5 adet hurma 1 kase limonlu su Hazırlanışı: Soğanı ve sarımsakları soyup çok ince …

Devamını oku »

Vişneli Ekmek Tatlısı

Fotoğraf: Hande Göksan Prodüksiyon: İnci Bak (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 1 paket büyük boy tost ekmeği 1 litre vişne suyu 500 gram toz şeker 100 gram taze kaymak Hazırlanışı: Tost ekmeğinin kenarlarını kesin. İsteğe göre yuvarlak bir kalıpla keserek şekillendirin ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızartın. Vişne suyu ile şekeri yoğun bir kıvam elde edene …

Devamını oku »

İmambayıldı

(4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet kemer patlıcan 2 adet soğan 1-2 adet çarliston biber 2 adet olgun domates Tuz, taze çekilmiş karabiber Bir tutam toz şeker 4-5 adet hurma Kızartmak için riviera zeytinyağı Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyun. Ortadan ikiye kestikten sonra uç kısımlarında 1-2 cm kalacak şekilde kesin. Tuzlu suyun içine aktarıp 15 dakika kadar bekletin. Patlıcanları tuzlu suyun içinden …

Devamını oku »

Lokma Tatlısı 

Fotoğraf: Hande Göksan Prodüksiyon: İnci Bak  (6 Kişilik)  Malzemeler: 2 su bardağı un 20 gram yaş maya 1,5 çay bardağı ılık su 1 tutam tuz 50 gram tereyağı Kızartmak için sıvı yağ Şurubu İçin: 2 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Şurubu için; Şekeri ve suyu sos tenceresinde, yoğun bir kıvam alana dek …

Devamını oku »

Kıymalı Açma Börek

Fotoğraf: Hande Göksan –Prodüksiyon: İnci Bak (1 Küçük Tepsi İçin) Malzemeler: 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz ¾ su bardağı su Kıymalı karışım için: 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3 adet soğan 1 kilo orta yağlı kıyma 1 demet doğranmış maydanoz Tuz, karabiber Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı zeytinyağı Çörek …

Devamını oku »

Buğdaylı Yayla Çorbası

Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 5 su bardağı su 1 kahve fincanı buğday 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 büyük kase yoğurt 1 adet yumurtanın sarısı Kuru nane, top kırmızıbiber Tuz Hazırlanışı: Soğanı soyup rendeleyin. Tereyağını eritin, soğanı karamelize olana dek sürekli karıştırarak kavurun. Suyu ekleyin.  Birkaç taşım kaynayınca buğdayı ilave edin.  Orta ateşte, buğdaylar yumuşayıncaya kadar …

Devamını oku »

İrmikli Tatlı Börek

Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet hazır yufka 125 gram tereyağı 1 litre süt 5 çorba kaşığı irmik 2 su bardağı su 2,5 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Şerbeti için sos; Tenceresinde şekeri ve suyu yoğun bir kıvama gelene dek kaynatın. En son limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynadıktan …

Devamını oku »
Deneme bonusu