Yapım: İnci BAK Fotoğraf: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 5 su bardağı tavuk suyu 1 çorba kaşığı kırmızı mercimek 2 çorba kaşığı pirinç 1 çorba kaşığı sarı mercimek 1 adet küçük boy havuç 1 yaprak ıspanak 1 adet küçük boy kereviz 2 çay kaşığı zerdeçal 1 adet zencefil 1 çorba kaşığı tereyağı Kuru nane, pul biber Tuz Terbiyesi İçin: 1 çay …
Devamını oku »Tarifler
Kuru Börülce Piyazı
(4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı kuru börülce Yarım demet maydanoz Yarım demet taze soğan 1-2 adet kırmızı kapya biberi Sumak, pulbiber 1 çorba kaşığı soya sosu Sirke, limon suyu Zeytinyağı Hazırlanışı: Börülceyi bir gece önceden ıslatıp tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzgece alın ve suyu tamamen süzülene kadar bekletin. Maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince kıyın, biberi …
Devamını oku »Pancarlı Avokado Salata
Fotoğraf: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 1 adet avokado, tercihen olgun ve orta yumuşak 1 adet büyük boy pancar 10 adet çilek 1 adet kereviz 1 dal kereviz sapı 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış Tuz Yarım limonun suyu Sosu İçin: Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 2 tatlı kaşığı sirke Hazırlanışı: Pancarı kabuğuyla birlikte iyice yıkayıp süzdükten sonra haşlamak için …
Devamını oku »Greçka
Yapım: Executive Şef Kadir Bayrak / Fotoğraf: Hakkı Günerkan (4 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı greçka (kara buğday) 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 1 adet kapya biber 1 adet köy biberi 1 su bardağı et suyu Yarım çay bardağı gojiberry Tuz, karabiber 1 yemek kaşığı tereyağı, az miktarda zeytinyağı Hazırlanışı: Buğdayı düdüklü tencerede 10 dakika süreyle diri kalacak …
Devamını oku »Acı Domates Soslu Kuru Köfte
Fotoğraf: Volkan Öncü / Prodüksiyon: İnci Bak / Tarif: Şef Aykut Cuma 4 Kişilik Malzemeler: 500 gram köftelik kıyma 1 adet orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı soya sos 2 yemek kaşığı soğan suyu 4 dal taze kekik 4 adet misket patates 1 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı acı Maraş biberi 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı ayçiçeği yağı …
Devamını oku »Terbiyeli Sulu Köfte
Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gram kıyma 1 kahve fincanı ince bulgur 1 adet küçük boy soğan 1 adet yumurtanın akı 1 çorba kaşığı kırık pirinç 10 dal kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber, kimyon 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy patates 1 dal kereviz yaprağı 30 gram tereyağı 1 çorba kaşığı un Terbiyesi İçin: 1 adet …
Devamını oku »Soya Soslu Tavuklu Pilav
Malzemeler 2 su bardağı Calrose Pirinç 250 gr. kuşbaşı tavuk eti 150 gr. konserve mantar 2 adet yeşil biber 3 yemek kaşığı soya osu 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Hazırlanışı: Pirinci yıkayın. Tereyağını kızdırın pirinci ekleyin. Hafif kavurduktan sonra 3 su bardağı ekleyerek kaynayıncaya kadar yüksek ateşte sonra altını kısarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra üzerine kâğıt havlu koyarak demlenmeye bırakın. …
Devamını oku »İstiridye Mantar ve Körpe Ispanaklı Kiş Loren
Yapım: Executive Şef Kadir Bayrak / Fotoğraf: Hakkı Günerkan (4 Kişilik) Malzemeler: Kiş Hamuru İçin: 500 gram un 200 gram tereyağı 100 gram ılık su 13 gram tuz 1 adet yumurta İç Malzemesi İçin: 2 kaşık un 1 su bardağı süt Bir miktar tuz, karabiber ve muskat Yarım kilo körpe ıspanak 1 paket istiridye mantarı 1 paket kapya biber 2 …
Devamını oku »Kabak Tatlısı
Hazırlayan ve Fotoğraf: Özgür BAKIR Malzemeler: 3 dilim kestane kabağı 1 portakal Yarım çay bardağı pekmez 1 yemek kaşığı bal Fıstık Ezmesi İçin: 1 su bardağı ayıklanmış yer fıstığı 2 yemek kaşığı bal 1 tatlı kaşığı kakao Hazırlanışı: Kabakları dilimleyip üzerine pekmez gezdirerek dökün. Bu şekilde 6 saat boyunca buzdolabında dinlendirin. Dinlendirdiğiniz kabakları tencereye alın. Kabuğunu soyduğunuz portakalı dilimleyip kabakların …
Devamını oku »Fırında Pancarlı Garnitür
Fotoğraf: Hande Göksan 4 Kişilik Malzemeler: 3-4 adet orta boy havuç 2 adet orta boy pancar 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı Taze çekilmiş karabiber 1 dal taze biberiye Tuz Hazırlanışı: Havuçların ve pancarların kabuğunu temizleyin. Sebzeleri zar şeklinde doğrayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Zeytinyağı, tuz, ince kıyılmış taze biberiye ve taze çekilmiş karabiber ekleyerek harmanlayın. 200 dereceye ayarlı fırında, …
Devamını oku »