Fotoğraf: Murat Erdoğan – Prodüksiyon: İnci Bak Hazırlayan: Müşerref Kartaler (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram temizlenmiş hamsi 1 adet kapya biber 2 adet köy biberi 1 adet soğan 4 çorba kaşığı zeytinyağı 200 gr kültür mantarı 12-15 adet kiraz domates 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Sarımsakları kıyın. Biberleri halka halka, soğanı piyaz doğrayın. Doğradığınız sebzeleri 2 çorba …
Devamını oku »Tarifler
Pirinçli Pilavlı ve Kabaklı Fırın Yemeği
Malzemeler: 8 su bardağı kabak, dilimlenmiş 1 su bardağı soğan, doğranmış ½ su bardağı tavuk suyu 1 su bardağı ekşi krema 1½ su bardağı rendelenmiş keskin cheddar peyniri ½ su bardağı taze rendelenmiş parmesan peyniri ¼ su bardağı İtalyan baharatlı galeta unu 1 tatlı kaşığı tuz ½ tatlı kaşığı kırmızı toz biber (Cayenne) 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (paprika) …
Devamını oku »Karidesli Pirinç Salatası
Malzemeler: 2 su bardağı dondurulmuş, pişmiş karides (çözülmüş, kabukları ve damarları temizlenmiş) 1 su bardağı haşlanmış kar bezelyesi ½ su bardağı yeşil soğan, ince dilimlenmiş ½ su bardağı kırmızı dolmalık biber, jülyen doğranmış 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı öğütülmüş karabiber ¼ su bardağı yer fıstığı yağı ¾ su bardağı Asya usulü sos Haşlanmış Pirinç Pilavı 1 su bardağı …
Devamını oku »Peynirli ve Pirinçli Pilavlı Burrito
Malzemeler: 450 gram kıyma 1 paket kuru taco baharat karışımı ¾ su bardağı su 1 (425–450 gramlık) konserve pinto fasulyesi, süzülmüş ve yıkanmış 2 yemek kaşığı salsa sosu ¾ su bardağı rendelenmiş Cheddar peyniri 6 adet (25 cm) un tortillası ¼ su bardağı ekşi krema (isteğe bağlı) Haşlanmış Pirinç Pilavı 1 su bardağı California Calrose Pirinci 2 su bardağı Su …
Devamını oku »Erikli ve Muzlu Turta
Fotoğraf: Hande GÖKSAN (2 Kişilik) Malzemeler: 4 Türk kahvesi fincanı un 1 Türk kahvesi su 2 çay kaşığı elma sirkesi Bir tutam tuz 60 gram tereyağı İç Malzemesi İçin: 2 adet büyük boy Anjelik eriği 1 adet muz 2 yemek kaşığı damla çikolata Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 1 yemek kaşığı pudra şekeri Hazırlanışı: Oda ısısında yumuşamış tereyağını mutfak …
Devamını oku »Afyon Usulü Tarhana Çorbası
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Tarif: Huriye ERSOY (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kahve fincanı Afyon tarhanası 1 çorba kaşığı tereyağı 2 adet domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı biber salçası 4 su bardağı su (Et veya tavuk suyu da olabilir) Üzeri İçin: 3-4 dal maydanoz 1 kahve fincanı tulum peyniri Hazırlanışı: Domatesi rendeleyin. Tereyağını tencerede eritip rendelediğiniz domatesi birkaç …
Devamını oku »Nar Ekşili Soğan Çorbası
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı kuru fasulye 2 adet karanfil tanesi 1,5 litre su Bir avuç kereviz yaprağı Tuz, top karabiber 2 çorba kaşığı nar ekşisi Hazırlanışı: Kuru fasulyeyi birkaç saat sıcak suda beklettikten sonra tencereye aktarın. Karanfil tanelerini ekleyip yumuşayıncaya …
Devamını oku »Çikolata Parçacıklı Muzlu Cevizli Sütlaç
Malzemeler: 2 su bardağı süt 1 kutu (400 g) şekerli yoğunlaştırılmış süt 2 orta boy muz, dilimlenmiş ½ su bardağı yarı tatlı çikolata parçacıkları ½ su bardağı doğranmış pekan cevizi (veya klasik ceviz) Haşlanmış Pirinç Pilavı: 1,5 su bardağı Haşlanmış California Calrose Pirinci 2,5 su bardağı Su Hazırlanışı: Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15 dakika suda bekletin. Ardından 1,5 …
Devamını oku »Izgara Ananaslı Tavuk ve Pilav
Malzemeler: 2 adet derisiz, kemiksiz tavuk göğsü (uzunlamasına ikiye kesilmiş) ½ su bardağı ananas suyu 2 yemek kaşığı bal 3 tatlı kaşığı sarımsak tozu 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (paprika) 2 tatlı kaşığı kuru maydanoz 2 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci 1½ su bardağı konserve ananas parçaları ¼ su bardağı doğranmış taze soğan Tuz ve karabiber Sıvı yağ …
Devamını oku »Yedi Katmanlı Pirinçli ve Fasulyeli Dip
Malzemeler: Meksika Usulü Pirinç İçin: 2 yemek kaşığı kanola yağı 1 su bardağı California Calrose Pirinci 1,5 su bardağı tavuk suyu 1 kutu (225 g) domates sosu 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı sarımsak tuzu ½ tatlı kaşığı kimyon Dip İçin: 1 kutu (425 g) ezilmiş fasulye 1 paket (28 g) taco baharat karışımı 1 kutu (425 …
Devamını oku »
Yemek Zevki