Malzemeler: 3 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci ¾ su bardağı tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt 1, ½ su bardağı tam yağlı süt ¾ su bardağı bitter çikolata, doğranmış 6 yemek kaşığı demlenmiş espresso 6 yemek kaşığı tatlandırılmış ve kavrulmuş hindistan cevizi rendesi 6 yemek kaşığı kakao parçacığı Hazırlanışı: Büyük ve kalın tabanlı bir tencerede pirinç, yoğunlaştırılmış süt, tam yağlı süt, çikolata …
Devamını oku »Tarifler
Sushi Topları
Malzemeler: 1 su bardağı taze pişmiş California Calrose Pirinci 3 yemek kaşığı tatlandırılmış pirinç sirkesi 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam veya siyah susam (isteğe bağlı) Her biri 2 yemek kaşığı doğranmış karışık iç malzemeler: Avokado, Salatalık, Mango, Füme somon, Wasabi bezelyesi, Ton balığı, Karides, Wasabi Hazırlanışı: Geniş ve sığ bir kaba pirinci yayın; üzerine tatlandırılmış pirinç sirkesi ve susam serpin. …
Devamını oku »Ekşi Misket Limonlu Puding
Malzemeler: 2 su bardağı ufalanmış zencefilli kurabiye ⅓ su bardağı eritilmiş tereyağı 3 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci 2 su bardağı süt 1 kutu (yaklaşık 400 g) tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt ½ su bardağı taze misket limonu suyu 1 su bardağı çırpılmış krema Misket limonu kabuğu (isteğe bağlı) Hazırlanışı: Fırını 175 dereceye ısıtın. Taban İçin: Ufalanmış zencefilli kurabiye ve eritilmiş …
Devamını oku »Kremalı Kişniş Soslu Karidesli ve Pirinçli Köfteler
Malzemeler: 1 su bardağı doğranmış kişniş yaprağı 1 kutu (450 gram) light (hafif) ekşi krema 2 çekirdekleri çıkarılmış jalapeno biberi 1½ tatlı kaşığı tuz (bölünmüş) 3 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci 450 gram soyulmuş ve temizlenmiş orta boy karides 1 su bardağı doğranmış taze soğan ½ çay kaşığı karabiber 2 yemek kaşığı zeytinyağı Servis için limon dilimleri Hazırlanışı: Kişniş, …
Devamını oku »Zerdeçallı Pilav ve Fırında Levrek
Malzemeler: 1,5 su bardağı Calrose Pirinç 3 yemek kaşığı tereyağı 2 çay kaşığı tuz 1,5 çay kaşığı toz zerdeçal Fırında Levrek için: 4 adet levrek fileto Yarım bağ maydanoz 3 diş sarımsak 3 avuç badem 1 çay bardağı zeytinyağı 1,5 kuru kırmızı biber 2 çay kaşığı tuz 1,5 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı: Pirinçleri yıkayıp süzün. Tavada zeytinyağı ve tereyağında pirinçleri …
Devamını oku »Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması
Toplam Hazırlama Süresi: 1 Saat Porsiyon: 4 Malzemeler: 1 su bardağı Calrose Pirinç 2-3 adet enginar 1/2 demet taze soğan 1/2 demet taze nane 1/2 demet dereotu 1 limon suyu ve kabuğu 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Pirinçleri zeytinyağında kavurun. 1 su bardağı su ilave edin ve 5 dakika (yarım) pişirin. Pirinçlerin üzerine taze otlar, tuz, limon ekleyerek karıştırın. Enginarların üzerine …
Devamını oku »Vişneli Pirinçli Yaprak Dolması
Toplam Hazırlama Süresi: 50 Dakika Porsiyon: 4 Malzemeler: 2 su bardağı Calrose Pirinç 2 kuru soğan 1 su bardağı vişne suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı donuk vişne 2 yemek kaşığı nar ekşisi Baharatlar: 1 çay kaşığı dolma baharı 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz 500 gram üzüm yaprağı 1 limon suyu …
Devamını oku »Tavuklu Pirinç Pilavı
Toplam Hazırlama Süresi: 45 Dakika Porsiyon: 6 Malzemeler: 2 su bardağı Calrose Pirinç 2 tavuk göğsü 1 su bardağı şehriye 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı tavuk suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı: Pirinci yıkayın ve süzün. Tavukları haşlayın ve suyunu saklayın. Haşlanmış tavukları parçalayın. Pirinç, tereyağı ve tuzla kavurun. Sıcak tavuk suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Pilavı dinlendiridikten sonra üzerine tavukları ekleyin. …
Devamını oku »Baharatlı Ballı Tavuklu Pilav Kasesi
Malzemeler: 1 su bardağı California Calrose Pirinci 2 tavuk göğsü (kemiksiz ve derisiz), çözülmüş 1 baş brokoli, kavrulmuş veya buharda pişirilmiş Çeyrek su bardağı yeşil soğan, doğranmış 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı Baharatlı Bal Sosu ½ su bardağı soya sosu ¼ su bardağı bal 2 yemek kaşığı sriracha 1 yemek kaşığı mirin veya pirinç şarabı (pirinç sirkesi veya pirinç şarabı sirkesi …
Devamını oku »Soğanlı Ton Balıklı Salata
Malzemeler: 250 gram California Calrose Pirinç 1 adet kuru soğan 1 adet domates 1 küçük boy havuç 1 kutu ton balığı 2 adet marul yaprağı Dereotu 1/2 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Haşladığınız pirinci ayrı bir kapta bekletin. Diğer tarafta kabukları soyulmuş domatesi ve soğanı jülyen (ince uzun) doğrayın. Havucu yıkadıktan sonra ince uzun, marul yapraklarını …
Devamını oku »