Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Yapım: İnci BAK (2 Kişilik) Malzemeler: 1 adet hazır ekmek hamuru 1 adet domates, irice dilimlenmiş 6-7 adet siyah zeytin, çekirdekleri çıkartılmış 2 adet sivri biber, irice doğranmış 10-12 adet mini taze peynir 1 çay bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri 1 tatlı kaşığı ketçap 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tutam kimyon Köfte İçin: 300 gram orta yağlı kıyma …
Devamını oku »Tarifler
Çikolatalı Vanilya Tatlısı
Malzemeler: 500 ml süt 100 gram toz şeker 1 yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı mısır nişastası 50 gram tereyağı 1 paket şekerli vanilin Üzeri İçin: 1-2 çorba kaşığı bitter parça çikolata Taze orman meyvesi Bisküvi Hazırlanışı: Sütü, şekeri, yumurta sarısını ve nişastayı tencereye alın. İyice çırpın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Tereyağını, vanilyayı ve …
Devamını oku »Etli Domates Dolması
Fotoğraf: Hande Göksan – Yapım: İnci Bak – Yapım Asistanı: Ekrem Çağatay (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet domates (tercihen Çanakkale ve büyük boy) 300-400 gram koyun döşü kıyması 2 çorba kaşığı tereyağı 4 adet soğan 1 çay bardağı pirinç 1 kahve fincanı su 8-10 dal maydanoz 8-10 dal nane 3-4 dal dereotu Tuz, karabiber 2 adet orta boy domates Et …
Devamını oku »Tahinli ve Cevizli Tatlı Börekler
4 Kişilik Malzemeler: 3 adet baklavalık yufka 1 su bardağı tahin 1 su bardağı ceviz içi 1 tatlı kaşığı tarçın 1 paket bitter kurabiye çikolatası Hazırlanışı: Yufkaların her katının üzerine tahin sürün, ceviz içi, kurabiye çikolatası ve tarçını serpin. Yufkaları dikkatlice rulo şeklinde sarın ve ikişer parmak eninde dilimler halinde kesin. Dilimleri yağlı kağıdın üzerine dizin. 200 dereceye ayarlı fırında …
Devamını oku »Vişneli Pirinçli Yaprak Dolması
Toplam Hazırlama Süresi: 50 dakika Porsiyon: 4 Malzemeler: 2 su bardağı Calrose Pirinç 2 kuru soğan 1 su bardağı vişne suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı donuk vişne 2 yemek kaşığı nar ekşisi Baharatlar: 1 çay kaşığı dolma baharı 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz 500 gram üzüm yaprağı 1 limon …
Devamını oku »Pirinçli Peynir Topları (Arancini)
Toplam Hazırlama Süresi: 35 dakika Porsiyon: 6-8 Malzemeler: 2 su bardağı Calrose Pirinç 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 yumurta 20 gram maydanoz 20 gram dereotu Kaplama İçin: 100 gram un ve 100 panko Kızartmak İçin: Bitkisel yağ Hazırlanışı: Pirinci bol suda haşlayın, bir kenara alın ve süzün. 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, maydanoz ve dereotunu haşlanmış pirinçle …
Devamını oku »Tavuklu Pirinç Pilavı
Toplam Hazırlama Süresi: 45 dakika Porsiyon: 6 Malzemeler: 2 su bardağı calrose pirinç 2 tavuk göğsü 1 su bardağı şehriye 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı tavuk suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı: Pirinci yıkayın ve süzün. Tavukları haşlayın ve suyunu saklayın. Haşlanmış tavukları parçalayın. Pirinç tereyağı ve tuzla kavurun, sıcak tavuk suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Pilavı dinlendirin, üzerine tavukları …
Devamını oku »Güllü ve Antep Fıstıklı Minik Tadımlıklar
6-8 Kişilik Malzemeler: 1 paket damla sakızlı veya sade muhallebi 3 su bardağı süt 1-2 çorba kaşığı file Antep fıstığı 1 çorba kaşığı margarin 1 küçük kase kurutulmuş gül yaprağı (aktarlardan temin edebilirsiniz) 1 küçük kase rendelenmiş Hindistan cevizi Hazırlanışı: Muhallebiyi tencereye alın. Sütü ekleyip çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Ocaktan almaya birkaç …
Devamını oku »Yenidünya Kebabı
Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 20-25 adet yenidünya 300 gram orta yağlı kıyma Tuz, kimyon, karabiber 1 kahve fincanı nar ekşisi Su Hazırlanışı: Yenidünyaların saplarını çıkartın. Enine ikiye kesip çekirdeklerini de çıkartın. Kıymayı, tuz ve baharatla birlikte iyice yoğurun. Yoğurduğunuz kıyma hamurundan küçük parçalar koparıp yenidünya meyvelerinden bir tanesinin yarısına doldurun, diğer yarısını da hafifçe …
Devamını oku »Pratik Pide Pizza
Fotoğraf: Özgür Bakır – Yapım: Şef Ekrem Çağatay – Prodüksiyon: İnci Bak 2 Kişilik Malzemeler: 1 adet pide 5-6 dilim pastırma 1 top suda mozzarella 4 dilim taze kaşar peyniri 1 yemek kaşığı acuka sos 1 yemek kaşığı zeytinyağı 4-5 adet sarı çeri domates 4-5 adet kırmızı çeri domates 2-3 yaprak taze fesleğen Hazırlanışı: Pidenin üst hamurunu elinizle koparıp bir …
Devamını oku »