Tarçınlı ve Damla Çikolatalı Kurabiye Malzemeler:
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 adet yumurta
50 gram tereyağı
1 kahve fincanı süt
İç Malzemesi İçin:
1 çorba kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri İçin:
1 kahve fincanı damla çikolata
Tarçınlı ve Damla Çikolatalı Kurabiye Hazırlanışı:
Unu, pudra şekerini ve kuru mayayı hamur yoğurma kabında harmanlayın. Yumurtayı, oda ısısında yumuşamış tereyağını ve sütü ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde, yarım santim kalınlığında, 30×25 cm boyutlarında bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Hamurun üzerine şekeri ve tarçını serpin. Rulo şeklinde sarıp bıçak yardımı ile en fazla bir parmak kalınlığında yuvarlak dilimler kesin. Her yuvarlak dilim hamuru elinizle bastırarak düzleştirin. Hamurların üzerlerine damla çikolatalar batırın. Kurabiye hamurlarını yağlı kağıdın üzerine yerleştirip oda ısısında 15 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.