Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Tarçınlı ve Damla Çikolatalı Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
05 Ocak 2015
in Hamur İşi Tarifleri
463 30
0
Tarçınlı ve Damla Çikolatalı Kurabiye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kurabiye

 

Tarçınlı ve Damla Çikolatalı Kurabiye Malzemeler:

2 su bardağı un

3 çorba kaşığı pudra şekeri

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 adet yumurta

50 gram tereyağı

1 kahve fincanı süt

İç Malzemesi İçin:

1 çorba kaşığı tarçın

2 çorba kaşığı toz şeker

Üzeri İçin:

1 kahve fincanı damla çikolata

 

Tarçınlı ve Damla Çikolatalı Kurabiye Hazırlanışı:

Unu, pudra şekerini ve kuru mayayı hamur yoğurma kabında harmanlayın. Yumurtayı, oda ısısında yumuşamış tereyağını ve sütü ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde, yarım santim kalınlığında, 30×25 cm boyutlarında bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Hamurun üzerine şekeri ve tarçını serpin. Rulo şeklinde sarıp bıçak yardımı ile en fazla bir parmak kalınlığında yuvarlak dilimler kesin. Her yuvarlak dilim hamuru elinizle bastırarak düzleştirin. Hamurların üzerlerine damla çikolatalar batırın. Kurabiye hamurlarını yağlı kağıdın üzerine yerleştirip oda ısısında 15 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Tags: KurabiyeKurabiye TarifiTarçınlı ve Damla Çikolatalı KurabiyeTarçınlı ve Damla Çikolatalı Kurabiye HazırlanışıTarçınlı ve Damla Çikolatalı Kurabiye MalzemelerTarçınlı ve Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Previous Post

Fırında Dana Kürek

Next Post

Pavlova

Yemek Zevki Editör

Next Post
Pavlova

Pavlova

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki