Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Tarçınlı Çörek

Tarçınlı Çörek

tarcinli-corek

Tarçınlı Çörek Tarifi 

Tarçınlı Çörek İçin Malzemeler:
5 – 5,5 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı

Tarçınlı Çörek Hazırlanışı:
Hamur yoğurma kabına veya mutfak robotunun hamur yoğurma aparatına un ve kuru üzüm dışındaki tüm malzemeyi harmanlayın. Kontrollü olarak azar azar un ilave edin. Pürüzsüz ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamura en son kuru üzüm ekleyin. Elinizle bir kez daha yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı iki avucunuzun arasında silindir şeklinde yuvarlayın.

#TarçınlıÇörek #çörek #TarçınlıÇörekTarifi #TarçınlıÇörekİçinMalzemeler #TarçınlıÇörekHazırlanışı #TarçınlıÇörekNasılYapılır

OKU ➤  Bayram Çöreği

Tavsiye

Bayram Çöreği

Bayram Çöreği

Bayram Çöreği (6 Kişilik)   Malzemeler: Yarım paket yaş maya 1-1,5 su bardağı ılık su …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir