Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK
(2 Kişilik)
Malzemeler:
300 gram süzme yoğurt
100 gram kaymak
1 tatlı kaşığı toz salep
1 kahve fincanı tahin
1 kahve fincanı pekmez
Hazırlanışı:
Süzme yoğurdu, salebi ve kaymağı çatalla iyice çırpın. Tahini ve pekmezi ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Karışımı derin dondurucuya dayanıklı bir kabın içine aktarın. Buzdolabında bir gün boyunca bekletin, her 3 saatte bir kaşıkla karıştırarak havalandırın. Servis tabağına alın, isteğe göre servisten birkaç dakika önce üzerine pekmez dökün, nar taneleri ile süsleyin.
#tahinlivenarlısoğuktatlı #tahinlitatlı #narlıtatlı #tatlı #food #yummy #dessert