Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Tahinli Profiterol

Tahinli Profiterol

43

Tahinli Profiterol Malzemeler:

Profiterol Topları İçin:

> 125 gram su > 125 gram süt

> 200 gram un 100 gram tereyağı (küçük parçalar halinde doğrayın)

> 4 adet yumurta > 1 çorba kaşığı toz şeker > 2 tutam tuz > Krema

> 500 ml. süt > 4 adet yumurta sarısı > 40 gram un > 40 gram nişasta

> 50 gram tereyağı

Sos İçin:

> 100 gram tahin > 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Tahinli Profiterol  Hazırlanışı:

Su, süt, tuz, şeker ve tereyağını bir tencerede kaynatın. 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocağı iyice kısarak, içine unu hızlıca ilave edip, tahta kaşık yardımıyla topaklandırmadan, kıvamlı bir hamur haline getirin. Hamur ılındıktan sonra içine bir yumurtayı kırıp mikserin hızlı devrinde iyice hamura yedirin. Tüm yumurtalar için aynı işlemi yaptıktan sonra hamurunuzu kaşıkla top halinde fırın tepsinize dizin. Önceden ısıtılmış ve 200 dereceye ayarlanmış fırında rengi kahverengi olana kadar pişirin. Sütü bir tencerede kaynatın. Bir kapta yumurta sarılarını, un ve nişastayı iyice çırpın. Kaynayan sütten azar azar üzerine ilave ederek karışımı kalan süte ekleyin. Topaklanmaması için hızlıca ve devamlı karıştırın. Bir kaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın ve içine küp küp kesilmiş tereyağını ve vanilyayı ilave edip soğutun. Soğuyan kremayı profiterol toplarının içine paylaştırın. Üzerine pudra şekeri ile tatlandırılmış tahin dökerek servis yapın

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir