Süzme Yoğurtlu Havuç İçin Malzemeler:
3-4 adet büyük boy havuç
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet büyük boy patates
1 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
200 gram süzme yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
(4 Kişilik)
Süzme Yoğurtlu Havuç Hazırlanışı:
Patatesi yıkayıp kabuğuyla birlikte haşlayın. Daha sonra kabuğunu soyup irice rendeleyin. Havuçların kabuğunu soyup irice rendeleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp rendelenmiş havucu, havuç iyice yumuşayıncaya kadar sote edin. Patatesi ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın.
Ayrı bir kapta süzme yoğurda havanda ezilmiş sarımsakları ilave edin. Rendelenmiş hindistancevizini ekleyin ve isteğe göre damak tadınıza göre tuz ile tatlandırın. Süzme yoğurtlu karışım ile havuçlu ve patatesli karışımı bir kapta birleştirin. Küçük servis tabaklarına paylaştırın. Servis yapın.