1 adet 400-450 gram levrek veya çupra
200 gram kültür mantarı
150 gram kaşar peyniri
600 gram süt
100 gram un
50 gram tereyağı
Yarım limon
1 çay kaşığı tuz
(4 Kişilik)
Sütlü Balık Hazırlanışı
Balığı kılçıklarından ayırın. Fileto haline getirin. Yıkadıktan sonra derisini çıkarın. Daha sonra bir tencereye koyun. Ayrıca kılçıklarını da tencereye atın. Üzerini kapayacak şekilde su ilave edin. Yarım limon sıkın. Kalan limonu da suyun içine atın. Yeterince tuz ilave edin ve bir taşım kaynatın. Bir kevgir yardımıyla balıkları sudan çıkarın, kılçıkları atın. Ayrı bir kapta tereyağını eritin, hafif kızarınca un ilave edin ve meyane elde edin. Soğuk olarak dökeceğiniz süt ile karıştırın ve beşamel sos yapın. Fırına uygun bir kap kullanarak, kabın dip kısmına biraz sos dökün, üzerine balık ve mantarları serpiştirin. Üzerine tekrar beşamel sos ilave ederek, üzerini kaşar rendesi ile kaplayın ve 200 dereceye ayarladığınız ve önceden ısıttığınız fırına koyun. Nar gibi kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.