Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Sütlü Balık

by Yemek Zevki Editör
04 Eylül 2015
in Tarifler
473 20
0
Sütlü Balık
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

sütlü-balikSütlü Balık İçin Malzemeler; 

1 adet 400-450 gram levrek veya çupra

200 gram kültür mantarı

150 gram kaşar peyniri

600 gram süt

100 gram un

50 gram tereyağı

Yarım limon

1 çay kaşığı tuz

(4 Kişilik)

Sütlü Balık Hazırlanışı

Balığı kılçıklarından ayırın. Fileto haline getirin. Yıkadıktan sonra derisini çıkarın. Daha sonra bir tencereye koyun.  Ayrıca kılçıklarını da tencereye atın. Üzerini kapayacak şekilde su ilave edin. Yarım limon sıkın. Kalan limonu da suyun içine atın. Yeterince tuz ilave edin ve bir taşım kaynatın. Bir kevgir yardımıyla balıkları sudan çıkarın, kılçıkları atın. Ayrı bir kapta tereyağını eritin, hafif kızarınca un ilave edin ve meyane elde edin. Soğuk olarak dökeceğiniz süt ile karıştırın ve beşamel sos yapın. Fırına uygun bir kap kullanarak, kabın dip kısmına biraz sos dökün, üzerine balık ve mantarları serpiştirin. Üzerine tekrar beşamel sos ilave ederek, üzerini kaşar rendesi ile kaplayın ve 200 dereceye ayarladığınız ve önceden ısıttığınız fırına koyun. Nar gibi kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Tags: Balıkbalık çeşitleribalık zamanıSütlü Balıkyemek zevki
Previous Post

Hamilelik Yogası Doğumu Kolaylaştırıyor

Next Post

Tavuklu Pilav

Yemek Zevki Editör

Next Post
Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki