Ana Sayfa » Tarifler » Sumak Ekşili Acur Dolması

Sumak Ekşili Acur Dolması

sumak_eksili_acur_dolmasiMalzemeler

300 gram iri kıyım kuzu eti

150 gram pirinç

3 adet kuru soğan

2 çorba kaşığı biber salçası

1 demet maydanoz

100 gram tane sumak

15 adet kurutulmuş acur

3 adet domates

Tuz, karabiber

Pul biber

 

Hazırlanışı

Önce acurlarınızı ılık su içerisinde yumuşayana kadar bekletin. Pirinci yıkayıp, eti, salçayı, maydanozu, domatesi ve yemeklik doğranmış soğanı güzelce baharatlarla karıştırın ve dolma içinizi hazırlayın. Yumuşamış acurların içini doldurun ve tencerenize dizin. Soğuk suda bekletip suyunu aldığınız sumağı acurların üzerini geçecek kadar ekleyip ağır ateşte pişmeye bırakın. Dolmayı sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

OKU ➤  Beko’dan İspanya’da “Yemek Pişirme ve Paylaşma Maratonu”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir