Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Sumak Ekşili Acur Dolması

by Yemek Zevki Editör
29 Eylül 2013
in Tarifler
469 24
0
Sumak Ekşili Acur Dolması
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

sumak_eksili_acur_dolmasiMalzemeler

300 gram iri kıyım kuzu eti

150 gram pirinç

3 adet kuru soğan

2 çorba kaşığı biber salçası

1 demet maydanoz

100 gram tane sumak

15 adet kurutulmuş acur

3 adet domates

Tuz, karabiber

Pul biber

 

Hazırlanışı

Önce acurlarınızı ılık su içerisinde yumuşayana kadar bekletin. Pirinci yıkayıp, eti, salçayı, maydanozu, domatesi ve yemeklik doğranmış soğanı güzelce baharatlarla karıştırın ve dolma içinizi hazırlayın. Yumuşamış acurların içini doldurun ve tencerenize dizin. Soğuk suda bekletip suyunu aldığınız sumağı acurların üzerini geçecek kadar ekleyip ağır ateşte pişmeye bırakın. Dolmayı sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Tags: Ana Yemeklersebze yemekleri
Previous Post

İncirli ve Şeftalili Tart

Next Post

Sunar’ın Sponsorluğunda Gerçekleşen Baklava Festivali Ağızları Tatlandırdı

Yemek Zevki Editör

Next Post

Sunar’ın Sponsorluğunda Gerçekleşen Baklava Festivali Ağızları Tatlandırdı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki