Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Sultan Aziz Böreği

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Hamur İşi Tarifleri
468 25
0
Sultan Aziz Böreği
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:

+ 500 gram böreklik un

+ 3 çorba kaşığı zeytinyağı

+ Yeteri kadar tuz

+ Ilık su

Harcı için:

+ 150 gram lor peyniri

+ 50 gram tereyağı

+ 100 gram kaymak

+ 100 gram kaşar peyniri

+ 1 kilo ıspanak

+ Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

+ 1 diş sarımsak

+ 1 tutam merzengüş otu

+ 7 adet yumurta

+ 5 çorba kaşığı zeytinyağı

+ 5 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

Sultan Aziz Böreği Tarifi :

Unu, zeytinyağını, tuz ve ılık su ile yoğurun. 19 adet beze yapın. 19. bezeyi biraz daha büyük yapın.

Bezelerin üzerini bir peçete ile kapatıp, 15-20 dakika dinlendirin. Ispanağı bol suda yıkayıp, tuzlu suda haşlayıp, suyunu süzün ve sıkıp ince ince doğrayın. Tereyağını tavaya koyun, ince kıyılmış sarımsak ve ıspanakları ilave edip kavurun. Ateşten indirin. Tuzu, karabiber, rende kaşarı ilave edip karıştırın. Maydanoz ve bir tutam merzengüş otunu da koyup tekrar haşlayın. Loru iyice ezin, tuz, kaymak ilave edip karıştırın. Bezeleri 24 santim fırın kabına göre ince açın. Tepsiyi iyice yağlayın. 9 bezeyi zeytinyağı ve tereyağıyla kat kat yağlayın. Ispanak karışımını hamurların üzerine yayın. Bir yufka daha açın, yağlayın. Üzerine lor karışımını yayın. Lor karışımının üzerine 6 tane çukur açıp yumurtaları çukurlara kırın. Üzerine 8 kat yufkayı yağlayarak üst üste koyun. En üste 19. Yufkayı büyük açın. Onu da en üste koyup, kenarlarını içeriye doğru kıvırın. Üzerine yağlı çırpılmış yumurtayı sürün ve süsleyin.

200 dereceye ayarladığınız ve önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Lahana Kumpir

Next Post

Bamyalı Soğuk Çorba

Yemek Zevki Editör

Next Post
Bamyalı Soğuk Çorba

Bamyalı Soğuk Çorba

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki