Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Sucuklu Ispanaklı Kiş

by Yemek Zevki Editör
27 Ekim 2013
in Hamur İşi Tarifleri
478 15
0
Sucuklu Ispanaklı Kiş
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

sucuklu_ispanakli_kisMalzemeler

Hamuru için;

200 gram un

125 gram tereyağı

1 adet yumurtanın sarısı

1 çorba kaşığı soğuk su

Tuz

İçi için:

Yarım kilo ıspanak

1 adet kuru soğan

2 adet kırmızı biber

200 gram sucuk

25 gram çamfıstığı

30 gram tereyağı

Tuz

Hazırlanışı

Bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını açın. Yumurta,tereyağı ve suyu koyup yoğurarak bir hamur elde edin.Hamuru streç filme sarıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.

30 dakika sonra hamuru dolaptan çıkarıp merdane ile açarak. Tart kalıbına yerleştirin.Üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri sararana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

Ispanakları  saplarından ayırıp yıkayın. Kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin. Süzün. Soğanı yemeklik doğrayın.Biberleri ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın.İnce şeritler halinde kesin.Sucuğu ince dilimleyin.

Tereyağını tencerede kızdırın.Soğanı,biberleri soteleyin. Sucuğu ekleyin. Ispanağı da ilave edip sotelemeye devam edin.Tuz ekleyin.

Sucuklu, ıspanaklı karışımı pişen kiş hamurunun üzerine yayın. Bir küçük tavada pembeleştirdiğiniz çamfıstıklarını  da en üste serpin. Sıcak fırında 5-6 dakika daha pişirin.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Saint Tropez Keki

Next Post

Böğürtlenli Cheesecake

Yemek Zevki Editör

Next Post
Böğürtlenli Cheesecake

Böğürtlenli Cheesecake

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki