Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Somon Balığı Fileto

Somon Balığı Fileto

et

Malzemeler:
> 4 parça somon fileto
> 4 adet haşlanmış enginar
> 200 ml. krema
> Tuz, beyaz toz biber
> 200 gram rezene
> 8 adet arpacık soğan
> Nane, dereotu

Hazırlanışı: Enginarları küp şeklinde doğrayıp tencereye aktarın. Kremayı ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alın. Tuz ve beyaz toz biberi ekleyip tatlandırdıktan sonra blender yardımı ile püre haline getirin. Rezeneleri jülyen doğrayıp zeytinyağında sote edin. Taze nane ve dereotu ile harmanlayın. Slicer’dan geçirin ve somonun derisini alıp üzerine kapatın. Somonu tuz ve taze çekilmiş karabiber serpip tavada kızartın. Önceden hazırladığınız enginar püresi ve garnitürle servise hazır edin.

 

OKU ➤  Raffaele Efsanesi Şimdi Levent’te

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir