Ana Sayfa » Haber Turu » Seyidoğlu, İngilizlere Osmanlı Tatlılarını Sevdirdi

Seyidoğlu, İngilizlere Osmanlı Tatlılarını Sevdirdi


Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, annelerin tarifleriyle ürettikleri reçelleri marmelat tarzı reçel tüketen İngilizlere bile sevdirdiklerini belirterek, ihracat yapılan ülke sayısını 15’e çıkardıklarını kaydetti.

Meyveli, bademli, sade ve bol cevizli yaz helvası, güllaç ve pasta seçeneklerinin yanı sıra düşük kalorili ve bol meyveli reçel çeşitlerinin de üretimine başlayan Seyidoğlu, sıcak yaz ayları boyunca sofraları tatlandıracak. Yaz aylarında düşen tatlı tüketimini hafif tatlılarla canlandırmayı hedeflediklerini anlatan Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, “Reçelde yüzde 45 meyve oranıyla tüketicinin bol meyve ve daha az şeker tüketmesini sağlıyoruz. Meyveli ve bol cevizli helva çeşitleriyle tatlı pazarında yaz hareketliliği yaşatacağız. Geleneksel lezzetlerden taviz vermeden annelerin tarifleriyle reçel üretiyoruz. Marmelat tarzı reçel tüketen İngilizlere bile Geleneksel Osmanlı reçel ve helvalarını sevdirdik. İngiltere’nin önde gelen süpermarket zincirlerinde yılda 2 milyon dolarlık Seyidoğlu ürünü satılıyor” diye konuştu.

ÇOCUKLARA ÇİZGİ FİLM İLE PEKMEZ YEDİRİYOR

Rusya ve Ürdün pazarına da ihracata başladıklarını anlatan Göksu, Ar-Ge yatırımları ve inovatif ürünlere ağırlık vererek ihracat yapılan ülke sayısını 15’e çıkardıklarını kaydetti. Kaybolmaya yüz tutmuş Osmanlı reçellerini yeniden üreterek yeni nesle sevdirdiklerini anlatan Göksu, “İlk defa üretimini yaptığımız kuru incir reçeli, vişneden sonra en çok talep gören ikinci ürünümüz oldu. Libya, Cezayir, Ürdün gibi ülkelerde incir reçelimiz restoranlarda tatlı olarak müşterilere ikram ediliyor. Gençlerin geleneksel ürünleri sevmesi için meyveli ve daha az kalorili helva çeşitleri ve fındık kremalı ürünler ürettik. Çocukların sevgilisi haline gelen Pepee karakterini ürünlerde kullanarak, yeni nesle tahin ve pekmez karışımı ürünleri sevdirdik. Pepee karakteri sayesinde tahin ve pekmez ürün gruplarında satışlarımız yüzde 30 arttı” diye konuştu.

YENİ YATIRIMLARLA 100 KİŞİYE İSTİHDAM

OKU ➤  Kuru eriği çok sevdik!

Hadımköy’deki fabrikalarında 8 bin metrekarelik alanda Seyidoğlu’nun yanısıra Sultanbacı, Seysu ve Çokomiss adlı 3 markayla da üretim yaptıkları bilgisini veren Göksu, şöyle devam etti: “1990’lı yıllarda günlük 150 kilo helva üretimine başlayan Seyidoğlu, günlük 25 ton helva, 20 ton tahin, 40 ton reçel, 10 ton fındık kreması üretimi yapar hale geldi. Yeni pazarlarla birlikte üretim kapasitesini artırma kararı aldık. 2 bin metrekarelik ek üretim tesisinin temelini attık. Yıl sonuna kadar bitecek bu tesisle birlikte 350 olan ürün çeşidimizi 400’e çıkaracağız. 100 kişiye daha istihdam sağlayarak toplam çalışan sayımızı 500’e çıkaracağız. İstanbul reçel pazarında elde ettiğimiz liderliği Türkiye’nin tamamında yakalamayı hedefliyoruz. 40 milyon TL olan ciroyu yeni yatırımlarımızla birlikte 45 milyon TL’ye çıkaracağız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir