Ana Sayfa » Haber Turu » Sedef Yeni Nesil A.Ş. “Şehirlerde Yaşayanların Gerçek Gıdaya Ulaşmasını Sağlayan Küçük Üreticileri Destekliyoruz”

Sedef Yeni Nesil A.Ş. “Şehirlerde Yaşayanların Gerçek Gıdaya Ulaşmasını Sağlayan Küçük Üreticileri Destekliyoruz”


Gıda sektörüne Koruma, İzleme ve Sunum çözümleri alanında hizmet veren ve 36 yıllık bir firma olan SEDEF Yeni Nesil A.Ş., ekolojik ürün üreticilerine soğuk zincir gerektiren gıda ürünlerinin sıcaklık değişiminden korunmasına ve nakliye sırasında oluşan karbon ayak izini azaltmaya yönelik sosyal sorumluluk projesine başladı.  

1978 yılında kurulan ve yıllar içinde Yenilikçi Lojistik Çözümler üzerine uzmanlaşan Sedef Yeni Nesil A.Ş., 2006’dan bu yana odaklandığı Soğuk Zincir konusuna şimdi de bir sosyal sorumluluk projesi ekledi.

Yerel lezzetlerin korunması amacıyla gerçekleştirilen bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında SEDEF Yeni Nesil A.Ş. Ekibi, üreticilerin ihtiyacı olan üretim sonrası depolama, nakliye ve sunum aşamalarında Soğuk Zincir konusunda üreticilerle birlikte çalışarak tüm bu süreçlerde çözüm çalışması başlattı.

Zonguldak’ın Ekolojik Lezzetleri İlk Gün ki Tazeliği ile İstanbul’da

Çalışma kapsamında ilk olarak İstanbul’da bulunan ekolojik pazarlara  Zonguldak Bölgesi’nden ürün getiren üretici-çiftçi Ünsal Yener  ile çalışma yapıldı. Türkiye’de konusunda bir ilk olan bu sosyal sorumluluk çalışması hakkında bilgi veren Sedef Yeni Nesil A.Ş. yetkilisi Ahu Sedef Demir şunları söyledi: “Öncelikle İstanbul ve Ankara’da ekolojik pazarlara ürün getirenlerden biri olan Ünsal Yener ile çalışmaya başladık. Birinci aşamada Ünsal Bey’in ürünlerini tarladan pazara nasıl getirdiğini araştırdık. Sunduğumuz çözümler içerisinde sıcaklık kayıt cihazlarımız  bulunmakta. Bu cihazlar sayesinde ortam sıcaklığını takip edebiliyoruz. Böylece takip altına aldığımız tedarik zincirini daha sonra enine boyuna değerlendirebiliyoruz. Yaz, kış veya anormal sıcaklık dalgalanmaları gibi süreçleri de değerlendirmemiz gerekiyor. Bunun için laboratuvarımızda gerçekleştirdiğimiz testler ve simülasyonlar söz konusu olabiliyor. Süreç ve akışı netleştirdiğimizde artık çözümün bileşenlerini belirlemek kalıyor geriye. Burada da gıdaları soğuk veya donuk olarak muhafaza etmek istediğimiz süreye göre, ek enerji takviyesi gerekliliğini hesaplıyoruz. İhtiyaca göre doğru ötektik noktaya sahip Ötektik Buz Aküsünü sisteme ilave ediyoruz.

OKU ➤  Solo yemek yarışmasının galibi “kuru erikli ekşili köfte” oldu

Bu çalışma özelinde Ünsal Bey’in ürünlerinin toplanmasını takiben, İstanbul’a gelirken ürünleri yerleştirdiği aracının iç ortam sıcaklığını sıcaklık takip cihazı yerleştirerek gözlemledik. Sabah 8.30 da Temp-Ex Termal Örtü sistemi içine 20C sıcaklıkla giren ürünler, akşam saat 16.30 da testi sonlandırırken 10C civarındaydılar. Test sırasında sabahtan akşama dış ortam sıcaklığında 10 Cartış gerçekleşmesine rağmen ürünleri 10C daha soğutarak koruma işlemini gerçekleştirdik.“

“Şehirlerde Yaşayanların Gerçek Gıdaya Ulaşmasını Sağlayan Küçük Üreticileri Destekliyoruz”

Bu çalışmayı yaygınlaştıracaklarını belirten Ahu Sedef Demir; “Sedef Yeni Nesil A.Ş’nin gıda tedarik zincirinin değerli bir parçası olan ve
gerçek gıdaya ulaşmamızı sağlayan küçük üreticileri destekleme çalışmalarına devam edeceğiz. Organik ve ekolojik pazarlarda Soğuk Zincir Koruma, İzleme ve Sunum konularında desteğe ihtiyacı olan farklı üreticilerimizin bin bir emekle yetiştirdikleri gerçek gıdanın tüketicilerine güvenli bir şekilde ulaşması için, doğa ve kullanıcı dostu çözümlerle üreticilerimizi destekleyeceğiz. Bu çözümlerimizle lojistik maliyetlerinin ve karbon ayak izlerinin azalmasını hedefliyoruz. Yani organik ve ekolojik gıda tedariğinde daha az mazot ve elektrik enerjisi kullanmaya teşvik ederek, gıdaların ilk gün ki tazeliğinde satılmasını sağlayarak bu doğa dostu sürece bir nebze de olsa katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu anlamda SEDEF Yeni Nesil A.Ş., pazarlarda üreticilere destek olmaya devam edecektir.”

Karbon Ayak İzi Oluşturmadan da Ekolojik Gıdaya Ulaşmak Mümkün

Ürünlerini  ekolojik pazarlarda satışa sunan Ünsal Yener  ise proje ile ilgili olarak; “Bizim için önemli olan günün erken saatlerinde tarladan toplayıp aynı gün tüketiciye sunduğumuz  taze sebze ve yeşilliklerimizin gün boyunca aynı görünümde korunması. Artık öğleden sonra pazara gelen müşteri dahi, yola çıkmadan 1 gün önce tarladan toplanmış olan ürünleri ilk gün ki tazeliğinde görebiliyor. Onlar da, biz de bu durumdan çok memnuniyet duyuyoruz. Ertesi gün katılacağım İstanbul’daki bir diğer pazar için Zonguldak’a git gel yapmak yerine 2 günlük stoğumu beraberimde taşıyabilmem maliyetler ve iş yükü açısından da beni rahatlatıyor. Benim açımdan da çok verimli bir çalışma oldu. Bence bu çözümler satıcılar ve tüketiciler için çok önemli ve güvenli bir alternatif” dedi.

OKU ➤  Lezita’dan iki farklı lezzet: Izgara Köfte ve Kievski

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir