Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Sebzeli ve Dana Ciğerli Enginar Dolması

by Yemek Zevki Editör
19 Haziran 2014
in Sebze Yemekleri
458 35
0
Sebzeli ve Dana Ciğerli Enginar Dolması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

dolma

 

Malzemeler:
> 4 adet enginar > 200 gram dana ciğer
> 1 adet kabak > 30 gram mantar
> 1 adet kuru soğan > 3 diş sarımsak
> 1 adet kırmızı kapya biber
> 1 tutam maydanoz > 1 çorba kaşığı bezelye
> 200 gram kaşar peyniri
Sos için:
> 5 adet kırmızı közlenmiş biber
> 3 diş sarımsak > Tuz, karabiber, kekik
> 1 çorba kaşığı sıvı yağ

 

Hazırlanışı: Öncelikle enginarlarınızı bir tencerede haşlayın. Bir tavada soğan ve sarımsaklarınızı hafifçe kavurun. Kırmızıbiber, mantar ve domatesi ilave edin. Kuşbaşı doğradığınızın ciğerinizi de ekleyip baharatlarını ayarlayın ve pişirin. Haşlanan enginarların ortasına pişirdiğiniz ciğerinizi güzelce yerleştirin ve rendelenmiş kaşar peynirini üzerine gezdirin. Fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın. Sos için; Sıvı yağda sarımsakları hafifçe soteleyin. Közlenmiş biberleri küçük parçalar halinde doğrayın ve sarımsaklara ilave edin. Baharatlarını ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Blenderdan geçirin. Servis tabağınızın ortasına birazcık sos koyup, üzerine enginar dolmanızı yerleştirip, servis yapın.

 

Tags: Et Yemeklerisebze yemekleriyöresel yemekler
Previous Post

Sevdiklerinizi Bir Araya Getiren Kahvaltılarda, En Sevdiğiniz 4 Lezzet Bir Arada!

Next Post

Kütahya Porselen Deniz Esintisini Sofralara Taşıyor

Yemek Zevki Editör

Next Post

Kütahya Porselen Deniz Esintisini Sofralara Taşıyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki