Malzemeler:
> 4 adet enginar > 200 gram dana ciğer
> 1 adet kabak > 30 gram mantar
> 1 adet kuru soğan > 3 diş sarımsak
> 1 adet kırmızı kapya biber
> 1 tutam maydanoz > 1 çorba kaşığı bezelye
> 200 gram kaşar peyniri
Sos için:
> 5 adet kırmızı közlenmiş biber
> 3 diş sarımsak > Tuz, karabiber, kekik
> 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı: Öncelikle enginarlarınızı bir tencerede haşlayın. Bir tavada soğan ve sarımsaklarınızı hafifçe kavurun. Kırmızıbiber, mantar ve domatesi ilave edin. Kuşbaşı doğradığınızın ciğerinizi de ekleyip baharatlarını ayarlayın ve pişirin. Haşlanan enginarların ortasına pişirdiğiniz ciğerinizi güzelce yerleştirin ve rendelenmiş kaşar peynirini üzerine gezdirin. Fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın. Sos için; Sıvı yağda sarımsakları hafifçe soteleyin. Közlenmiş biberleri küçük parçalar halinde doğrayın ve sarımsaklara ilave edin. Baharatlarını ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Blenderdan geçirin. Servis tabağınızın ortasına birazcık sos koyup, üzerine enginar dolmanızı yerleştirip, servis yapın.