(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
1 su bardağı bezelye
2 adet patates
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Bir tutam tuz
Hazırlanışı:
Tavukları haşlayın ve didikleyin. Isıya dayanıklı bir tepsiye didiklenmiş tavukları yayın. Patatesi ve havucu küp şeklinde doğrayıp bezelye ile beraber haşlayın. Haşlanan sebzeleri tavukların üzerine ilave edin. Diğer tarafta tereyağını eritip unu kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü, tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Boza kıvamına gelene kadar pişirin. Bu karışımı tepsideki sebzelerin üzerine ilave edin. Son olarak kaşar peynir rendesini ekleyerek, 20 dakika fırında pişirin.
#ramazan #ramazanyemekleri #sebzelitavuk #tavuklutarifler #sebzelitarifler #yemek #lezzet #evdeyemekzevki