Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Sebzeli Kuzu Kapama

by Yemek Zevki Editör
24 Ekim 2013
in Et Yemekleri, Tarifler
478 15
0
Sebzeli Kuzu Kapama
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

0193Malzemeler:
• 5-6 dilim kuzu kol (veya but)
• 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
• 1 dal kekik
• 1 adet büyük boy soğan
• 5-6 adet arpacık soğan
• 2 adet havuç
• 2 adet patates
• 5-6 yaprak pazı yaprağı
• 3 yemek kaşığı yoğurt
• 1 adet limonun suyu
• 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
• Tuz

Hazırlanışı:
Parçalara ayrılmış kuzu kolu ısıya dayanıklı çukur bir tepsiye alın. Yarım limonun suyunu, kıyılmış kekiği ve tuzu ayrı bir kasede karıştırıp bu karışımla etin her tarafını ovun. Soğanın kabuğunu soymadan dörde bölün ve tepsinin kenarlarına yerleştirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 1-1,5 saat boyunca pişirin. Pişen eti fırından alıp pazı yapraklarına sarın ve bu şekilde 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Bu arada pazıları yıkayıp sıcak suda birkaç dakika bekletin. Arpacık soğanları soyun. Patatesleri ve havuçları soyup irice doğrayın. Pazı dışındaki sebzeleri 4 bardak su ilave edilmiş tencerede haşlayın.
Sosu için; Unu, yarım limonun suyunu, yoğurdu ve kaynamakta olan haşlama suyundan birkaç kaşık kadarını alıp bir kasede iyice çırpın. Kaynamakta olan sebze suyuna ekleyip hızlıca çırpın. En son pazıya sarılı etleri ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Aklınızda bulunsun: İsteğe göre malzemenin tümünü güvece aktarın ve 3 adet damla sakızını ilave edin. Böylece damla sakızı aromalı bir et yemeği elde etmiş olursunuz.

Tags: Ana YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

‘Benim Balığım’ Yarışması Sonuçlandı

Next Post

Cocoas Chocolat İstanbul’dan yeni bir lezzet daha

Yemek Zevki Editör

Next Post

Cocoas Chocolat İstanbul’dan yeni bir lezzet daha

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki