Yapım: Eyüp Kemal Sevinç / EKS Mutfak
Malzemeler:
12 adet mini patlıcan (baby)
500 gram havuç (soyulmuş ve jülyen doğranmış)
500 gram taze kabak
250 gram kırmızı dolmalık biber
1 adet yeşil limon
12 adet chery domates
100 gram dolmalık fıstık
200 gram yoğurt
20 gram kuru nane
200 ml bitkisel yağ
60 gram tuz
10 gram karabiber
2 diş sarımsak
40 gram toz şeker
Hazırlanışı:
Alacalı soyulmuş patlıcanları 30 gram tuzla tuzladıktan sonra bir süre dinlendirin. Daha sonra kızgın yağda kızartıp, kağıt bir havlunun üzerinde yağını çekmesini sağlayın. Orta boy bir tavada fıstıkları sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Sarımsağın aromasını aldıktan sonra jülyen doğranmış kabak havuç ve biberleri ekleyerek fazla yumuşatmadan tuzunu ve biberini ilave edin. 10 gram toz şekeri de ekledikten sonra10 dakika dinlendirin. Daha sonra patlıcanların içine birer tatlı kaşığı kadar karışımdan koyup üzerlerine birer adet chery domates koyun, 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Kuru nane ve yoğurt karışımını da şat bardaklarına koyduktan sonra soğutup dinlendirilmiş imam bayıldı ile servis edin.
#ramazantarifleri #ramazan #eksmutfak #şefeyüpkemalsevinç #eyüpkemalsevinçmutfakakademisi #tarif #patlıcanlıtarifler