Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Sebzeli Haçapuri

Sebzeli Haçapuri

sebzeli-hacapuriSebzeli Haçapuri İçin Malzemeler

Hamuru İçin:
3 su bardağı tam buğday unu (350 gram) 1 paket Yuva Instant Kuru Maya (11 gram) veya 1 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya 1,5 su bardağı beyaz un (150 gram) 1 adet yumurta 2 su bardağı ılık su (350 ml.) Garnitür İçin: Light beyaz peynir (150 gram ) 1 adet büyük boy kırmızı biber 1 adet büyük boy yeşil biber 1 adet küçük boy kuru soğan

Üzeri İçin:
2,5 yemek kaşığı tereyağı (50 gram)

Hazırlanışı:
Hamur malzemelerinin tamamını karıştırın ve bazlama hamuru kıvamında oldukça yumuşak bir hamur yoğurun. Unlanmış zeminde üzeri nemli bezle örtülü olarak 20 dakika dinlendirin. Hamuru 5 parçaya bölün. Kırmızı biber, yeşil biber ve soğanı ince ve küçük küp şeklin doğrayın. 1 yemek kaşığı ay çiçek yağında sebzeler suyunu çekinceye kadar soteleyin. Beyaz peyniri ekleyip, karıştırın. Her bir parçayı bol unlu zeminde biraz açarak, sebzeli peynirli karışım ekleyin ve yuvarlayın. Bezelerin üzerini kapatarak oda sıcaklığında 20-30 dakika dinlendirin. Hamurları unlu zeminde büyük boy pasta tabağı büyüklüğünde 1 cm kalınlığında ellerinizle inceltin (iç malzemenin hamurun içinde her yere yayılması için). Orta hararetli ocakta teflon tavada alt üst ederek, iki yüzünü de pişirin. Arzu ederseniz sıcak iken üzerine tereyağı sürebilirsiniz.

Not: Eğer Yuva Aktif Kuru Maya kullanıyorsanız, mayayı önce ılık suda çözdürün sonra una katın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir