Fotoğraf: Melis KAYACIK Yapım: İnci BAK – Ceylan ÖZGÖZ
4 Kişilik
Malzemeler:
500 gram kuzu eti
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
5-6 taze patates
3 adet havuç
10-12 arpacık soğan
Yarım su bardağı bezelye
4 diş sarımsak
10-12 çeri domates
Salçalı Sos İçin:
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kuru kekik
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Sosu için tüm malzemeyi bir kâsede karıştırın. Lava Döküm Tencere’yi ocağın üzerine alın. Tava iyice ısınınca sıvı yağla birlikte kuzu etlerinin her tarafını kızartın. İrice kesilmiş patates ve havuçları, sarımsakları, arpacık soğanları ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Sosunu dökün. Birkaç taşım kaynayınca ateşi iyice kısın, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, 45 dakika pişirin. Çeri domatesleri ve bezelyeyi ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika daha pişirin.
#sebzelietligüveç #sebzeligüveç #etligüveç #güveç #bayramyemekleri #bayram #food #yummy #dessert #lava #lavadökümtencere