Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Sebzeli Etli Güveç

Sebzeli Etli Güveç

Fotoğraf: Melis KAYACIK Yapım: İnci BAK – Ceylan ÖZGÖZ

 4 Kişilik

 Malzemeler:

500 gram kuzu eti

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

5-6 taze patates

3 adet havuç

10-12 arpacık soğan

Yarım su bardağı bezelye

4 diş sarımsak

10-12 çeri domates

Salçalı Sos İçin:

2 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kuru kekik

Yarım çay bardağı sıvı yağ

 Hazırlanışı:

Sosu için tüm malzemeyi bir kâsede karıştırın. Lava Döküm Tencere’yi ocağın üzerine alın. Tava iyice ısınınca sıvı yağla birlikte kuzu etlerinin her tarafını kızartın. İrice kesilmiş patates ve havuçları, sarımsakları, arpacık soğanları ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Sosunu dökün. Birkaç taşım kaynayınca ateşi iyice kısın, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, 45 dakika pişirin. Çeri domatesleri ve bezelyeyi ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika daha pişirin.

#sebzelietligüveç #sebzeligüveç #etligüveç #güveç #bayramyemekleri #bayram #food #yummy #dessert #lava #lavadökümtencere

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir