Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Sebzeli Etli Güveç

by Hatice Ünal
30 Haziran 2023
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Sebzeli Etli Güveç
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Melis KAYACIK Yapım: İnci BAK – Ceylan ÖZGÖZ

 4 Kişilik

 Malzemeler:

500 gram kuzu eti

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

5-6 taze patates

3 adet havuç

10-12 arpacık soğan

Yarım su bardağı bezelye

4 diş sarımsak

10-12 çeri domates

Salçalı Sos İçin:

2 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kuru kekik

Yarım çay bardağı sıvı yağ

 Hazırlanışı:

Sosu için tüm malzemeyi bir kâsede karıştırın. Lava Döküm Tencere’yi ocağın üzerine alın. Tava iyice ısınınca sıvı yağla birlikte kuzu etlerinin her tarafını kızartın. İrice kesilmiş patates ve havuçları, sarımsakları, arpacık soğanları ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Sosunu dökün. Birkaç taşım kaynayınca ateşi iyice kısın, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, 45 dakika pişirin. Çeri domatesleri ve bezelyeyi ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika daha pişirin.

#sebzelietligüveç #sebzeligüveç #etligüveç #güveç #bayramyemekleri #bayram #food #yummy #dessert #lava #lavadökümtencere

 

 

Previous Post

Kuzu İncikli ve Zerdeçallı Pilav

Next Post

Tavuklu Salata

Hatice Ünal

Next Post
Tavuklu Salata

Tavuklu Salata

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki