Ana Sayfa » Foto Galeri » Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat
Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat

Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat

[nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]Vücudumuz için sayısız faydası olan sebzelerden yüksek oradan fayda alabilmek için, mutfaktan sofraya gelene kadar dikkat etmemiz gereken birçok şey var. Sebzeleri hazırlarken ve pişirirken dikkat etmemiz gerekenler daha sağlıklı bir şekilde tüketebileceğimiz hazırla ve tüketme şekillerini sizler için derledik.[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]

Çiğ sebzeleri salatalara ekleyin

Ispanak gibi sebzeleri pişirmek yerine, salatalar ile de tüketebileceğiniz diğer sebzeler ile karıştırarak daha sağlıklı öğünler hazırlayın.

Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat

[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]

Sebzeleri çok pişirmeyin

Çiğ tüketebileceğiniz sebzeleri çiğ tüketin. Çok pişirildiğinde vitamin değerlerini kaybedeceğini unutmayın.

Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat

[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]

Sebzeleri buhar ile haşlamaktan çekinmeyin

Sebzelerin içerdiği yararlı bileşenlerden daha çok faydalanmak için, mutlaka buhar ile kısa süreli haşlayın.

Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat

[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]

Sebze çorbalarını sık sık tüketin

Haşlanan sebzelerin sularını mutlaka saklayın. Sebze veya farklı çorbalarda mutlaka kullanın.

lahman çorba

[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]

Tuzu yemek piştikten sonra atın

Tuzdan alacağınız iyot, ısı ile etkisini yitireceğinden mutlaka yemek piştikten sonra atın. İyot eksikliğinden kaynaklanan hastalıklara yakalanma şansınızı aza indirmiş olursunuz.

[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]

Kızartmak yerine közlemeye ne dersiniz?

Tariflerde gördüğünüz kızartma seçeneklerini közleme ile değiştirebilirsiniz.

Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat

[/nextpage][nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]

Sebzeleri mevsiminde tüketin

Yazdan hazırladığınız yaz sebzelerini mutlaka 1-2 ay içinde tüketin. Aynı şekilde kış için dondurduğunuz kış sebzelerini de kısa sürede bitirmeye çalışın. Çünkü vücudun kışın kış sebzelerine, yazın yaz sebzelerine de ihtiyacı vardır.

Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat

[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]

Sebzeleri et, tavuk, yumurta ile zenginleştirin

Protein ile zenginleştirilen sebzeler daha geç sindirilir ve tokluk süresi daha uzun olur.

Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat

[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]

Sevmediğiniz sebzeleri, sevdiğiniz yiyecekler ile tüketin

Tüketmekten hoşlanmadığınız sebzeleri yoğurt, peynir gibi protein değeri yüksek besinler ile tüketebilirsiniz. Ispanak ve yoğurt ikilisine kimse hayır diyemez.

Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat

[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]

Pişirirken sebze türüne göre su ekleyin

Ispanak, semizotu gibi sebzeler haşlanırken su koymanıza gerek olmayabilir. Sebze haşlama esnasında bünyesindeki suyu dışarı vereceğinden, fazladan ekleyeceğiniz su sebzeye gereksiz gelecektir.

Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat

[/nextpage]  [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]

Kereviz, karnabahar gibi sebzeleri haşlarken tencere kapağını bir süre açık tutun.

Sebzeler haşlanırken uzun süre kapalı olması, sebzenin fazla pişip vitaminini kaybetmesine neden olabilir.

Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat

[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]

Tüketeceğiniz kadar sebzeyi pişirin

Artan sebzeleri tekrar ısıtmak, içerdiği yararlı bileşenlerin azalmasına neden olacağından mutlaka tüketeceğiniz kadar sebzeyi pişirin.

Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat

[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]

Sebzeleri sotelerken aralıksız karıştırın

Sebzeleri sotelerken kendi öz sularını kaybetmemeleri için pişene kadar sürekli karıştırın.

Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat

[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]

Yağ eklemek yerine teflon tava kullanın

Sebzeleri sotelerken tavaya yapışmaması için yağ eklemek yerine teflon tava kullanın.

Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat

[/nextpage] [nextpage title=”Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat” ]

Sebzeleri önce yıkayın sonra ayıklayın

Kesildikten sonra bekleyen sebzeler, vitamin kaybına uğrayacaktır.

Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat

[/nextpage]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir