Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Şebit Yağlaması

by Hatice Ünal
27 Temmuz 2023
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Şebit Yağlaması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tarif/Yapım: Ayfer Yavi

Malzemeler:

Hamuru İçin:

½ paket kuru maya

4 çay bardağı süt

2 çay bardağı su

Aldığı kadar un

Tuz

İçi İçin:

500 gram kıyma

2 yemek kaşığı sıvı yağ

3 adet domates

2 adet soğan

3 adet biber

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

Servis İçin: Yoğurt (sarmısaklı ve sade)

Hazırlanışı:

Un, kuru maya, tuz, süt ve suyu ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun. Hamuru 10 adet bezeye ayırıp iç hazırlanana kadar dinlenmeye bırakın.

İçi için; kıymayı sıvı yağda kavurun. Rengi dönen kıymaya küçük küçük doğranmış soğan ve biberleri ilave edin. Küp doğranmış domatesleri, pul biber, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu da ekleyin. Kısa süre birlikte kavurun. Dinlenen 10 bezeyi bü­yük bir servis tabağı ebadında açın. Açılan her yufkayı yağsız tavada kızartın. Yufkaların aralarına kıymalı iç döşeyerek üst üste yerleştirin. İstediğiniz şekilde keserek servis edin.

*Şebit; pideden daha ince açılan bir çeşit yufka ekmektir. Hamuru açtıktan sonra pişirirken mümkün olduğunca az yağla ve yapışmaz tabanlı bir sacda, tandırda veya evlerde tavada hazırlanan yufkalardır.

#şebityağlaması #yağlama #kayseri #kayseriyağlama #kayserimutfağı #kayserilezzetleri #anadolumutfağı #türkmutfağı #ayferyavi

Previous Post

Ispanaklı Soğuk Çorba

Next Post

Aşure

Hatice Ünal

Next Post
Aşure

Aşure

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki