Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Şebit Yağlaması

Şebit Yağlaması

Tarif/Yapım: Ayfer Yavi

Malzemeler:

Hamuru İçin:

½ paket kuru maya

4 çay bardağı süt

2 çay bardağı su

Aldığı kadar un

Tuz

İçi İçin:

500 gram kıyma

2 yemek kaşığı sıvı yağ

3 adet domates

2 adet soğan

3 adet biber

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

Servis İçin: Yoğurt (sarmısaklı ve sade)

Hazırlanışı:

Un, kuru maya, tuz, süt ve suyu ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun. Hamuru 10 adet bezeye ayırıp iç hazırlanana kadar dinlenmeye bırakın.

İçi için; kıymayı sıvı yağda kavurun. Rengi dönen kıymaya küçük küçük doğranmış soğan ve biberleri ilave edin. Küp doğranmış domatesleri, pul biber, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu da ekleyin. Kısa süre birlikte kavurun. Dinlenen 10 bezeyi bü­yük bir servis tabağı ebadında açın. Açılan her yufkayı yağsız tavada kızartın. Yufkaların aralarına kıymalı iç döşeyerek üst üste yerleştirin. İstediğiniz şekilde keserek servis edin.

*Şebit; pideden daha ince açılan bir çeşit yufka ekmektir. Hamuru açtıktan sonra pişirirken mümkün olduğunca az yağla ve yapışmaz tabanlı bir sacda, tandırda veya evlerde tavada hazırlanan yufkalardır.

#şebityağlaması #yağlama #kayseri #kayseriyağlama #kayserimutfağı #kayserilezzetleri #anadolumutfağı #türkmutfağı #ayferyavi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir