Malzemeler:
280 gram un
50 gram toz şeker
20 gram vanilya
1+¼ çay kaşığı kabartma tozu
¼ çay kaşığı (baking) soda
¼ çay kaşığı tuz
113 gram tereyağı (buzdolabından çıkmış ve küp doğranmış)
90 gram bitter çikolata (bıçakla doğranmış)
75 gram kuru kayısı (küçük doğranmış)
75 gram kavrulmuş badem (küçük doğranmış)
160 ml. tuzsuz ayran
1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Unu, şekeri, vanilyayı, kabartma tozunu, sodayı ve tuzu hamur yoğurma kabında karıştırın. Buzdolabından yeni çıkmış ve küp doğranmış tereyağını ilave edin. Parmak uçlarınızla hızlıca kum halinde bir karışım olana dek ufalayın. Doğranmış çikolatayı, kayısıyı ve bademleri de ilave edin.
Hamuru, hafifçe un serpilmiş yuvarlak bir tepsiye, yüksekliği 5 cm olacak şekilde yerleştirin. Bıçak yardımı ile sanki kek kesiyormuşsunuz gibi 8 eşit parçaya kesin. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sürün, toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika, altın rengini alana dek pişirin. Fırından alın, ızgara telin üzerine aktarıp soğumaya bırakın. Scone’ları tazeyken yemeyi tercih edin.