Malzemeler:
- 3-4 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- 1 Yumurta
- 2-3 yemek kaşığı sarımsaklı biber yağı
- Yarım demet roka
Haşlanmış Pirinç Pilavı:
- 1 su bardağı California Calrose Pirinç
- 2 su bardağı su
- ½ çay kaşığı tuz (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15dk suda bekletin. Ardından 1 su bardağı pirinci ve 2 su bardağı suyu tencereye koyun. Orta ateşte su kaynayana kadar bekleyin. Su kaynadıktan sonra ocağı kısın, tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika kadar pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ardından ocağı kapatıp, kapağı açmadan 10 dakika dinlenmeye bırakın. Bir döküm tavayı yüksek ateşte ısıtın. Yağ ya da tereyağını ekleyin.
Yağ veya tereyağı eriyip cızırdamaya başladığında, pilavı tavaya ekleyin ve tavanın tabanına eşit şekilde yayın. Isıyı orta seviyeye düşürün ve pilav altı altın rengi ve çıtır olana kadar karıştırmadan pişirin. Bu işlem 20–30 dakika sürebilir. Pilavı yakmamak için dikkatle izleyin ve gerekirse ısıyı ayarlayın. Pilav kızarırken, başka bir tavayı orta-yüksek ateşte ısıtın. Biraz yağ veya tereyağı ekleyin. Yumurtayı tavaya kırın ve beyazı pişip sarısı hala akışkan kalana kadar pişirin. Döküm tavada pilavı dikkatlice ters çevirin, çıtır tarafı üste gelecek şekilde. Üzerine göz yumurta, sarımsaklı acı yağ ve roka ekleyin. Servis edin.