Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Sarımsaklı Acılı Kavrulmuş Pilav

by Hatice Ünal
22 Temmuz 2025
in Tatlı Tarifleri
463 30
0
Sarımsaklı Acılı Kavrulmuş Pilav
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:

  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 Yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı sarımsaklı biber yağı
  • Yarım demet roka

Haşlanmış Pirinç Pilavı:

  • 1 su bardağı California Calrose Pirinç
  • 2 su bardağı su
  • ½ çay kaşığı tuz (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15dk suda bekletin. Ardından 1 su bardağı pirinci ve 2 su bardağı suyu tencereye koyun. Orta ateşte su kaynayana kadar bekleyin. Su kaynadıktan sonra ocağı kısın, tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika kadar pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ardından ocağı kapatıp, kapağı açmadan 10 dakika dinlenmeye bırakın. Bir döküm tavayı yüksek ateşte ısıtın. Yağ ya da tereyağını ekleyin.

Yağ veya tereyağı eriyip cızırdamaya başladığında, pilavı tavaya ekleyin ve tavanın tabanına eşit şekilde yayın. Isıyı orta seviyeye düşürün ve pilav altı altın rengi ve çıtır olana kadar karıştırmadan pişirin. Bu işlem 20–30 dakika sürebilir. Pilavı yakmamak için dikkatle izleyin ve gerekirse ısıyı ayarlayın. Pilav kızarırken, başka bir tavayı orta-yüksek ateşte ısıtın. Biraz yağ veya tereyağı ekleyin. Yumurtayı tavaya kırın ve beyazı pişip sarısı hala akışkan kalana kadar pişirin. Döküm tavada pilavı dikkatlice ters çevirin, çıtır tarafı üste gelecek şekilde. Üzerine göz yumurta, sarımsaklı acı yağ ve roka ekleyin. Servis edin.

Tags: California Calrose Pirinçpirinçli tariflerSarımsaklı Acılı Kavrulmuş Pilavyumurtalı tarifler
Previous Post

Çikolatalı ve Espressolu Pirinç Lapası

Next Post

Mantarlı Onigiri

Hatice Ünal

Next Post
Mantarlı Onigiri

Mantarlı Onigiri

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki