Malzemeler:
> 250 gram köftelik bulgur
> 1 çay bardağı acılı şalgam suyu
> 10 adet enginar kalbi
> 1 çorba kaşığı kuş üzümü
> 10 adet kuru kayısı
> 1 çorba kaşığı bezelye
> 1 demet dereotu
> 1 adet yeşil elma
> 1 çorba kaşığı zeytinyağı
> 1 adet limon
> Tuz, karabiber
Hazırlanışı: Bulgurunuzu 1 su bardağı kaynar suyla ıslatın. Bulgur suyunu çektikten sonra karıştırma kabına alıp, şalgam suyunu, zeytinyağını ve limon suyunu ekleyin. Bulgurun şalgam suyunu emip renk alması için kısa bir süre bekleyin ve ardından güzelce karıştırın. Bir kasede ılık suyla birlikte kuş üzümlerinizi bir miktar şişmesi için bekletin. Enginar kalplerini dörde bölün. Kuş üzümlerini ve kuru kaysıyı bulgura ilave edip güzelce karıştırın. Servis tabağınıza zevkinize göre yerleştirip, üzerini enginar kalbi yeşil elma ve bezelyeyle süsleyip servis yapın.