Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Şalgam Dolması

Şalgam Dolması

salgam-dolmasi

Şalgam Dolması 

(4 Kişilik)

Şalgam Dolması İçin Malzemeler

2 adet orta boy beyaz şalgam

200 gram orta yağlı dana kıyma

Yarım çay bardağı pirinç

Tuz, karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı kimyon

Bir tutam maydanoz

1 yemek kaşığı domates salça

Yarım yemek kaşığı biber salça

Yarım litre et suyu

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

 

Şalgam Dolması Hazırlanışı

Orta yağlı dana kıymayı pirinç, tuz, karabiber, kimyon, pul biber, ince doğranmış soğan, sarımsak ile derin bir kapta yoğurun. Şalgamları soyup, birer parmak kalınlığında kesin, limonlu suda bekletin. Şalgam büyüklüğünde köfteler yapın, fırın tepsisine şalgamla birlikte köfteleri dizin. Ayrı bir tencerede domates ve biber salçasını kavurun, et suyu ekleyerek bir taşım kaynatın. Tepsiye dizdiğiniz şalgam dolmalarının üzerine ekleyerek 160 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirerek servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir