Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Yöresel Yemekler

Şalgam Dolması

by Yemek Zevki Editör
28 Haziran 2016
in Yöresel Yemekler
483 10
0
Şalgam Dolması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

salgam-dolmasi

Şalgam Dolması 

(4 Kişilik)

Şalgam Dolması İçin Malzemeler

2 adet orta boy beyaz şalgam

200 gram orta yağlı dana kıyma

Yarım çay bardağı pirinç

Tuz, karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı kimyon

Bir tutam maydanoz

1 yemek kaşığı domates salça

Yarım yemek kaşığı biber salça

Yarım litre et suyu

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

 

Şalgam Dolması Hazırlanışı

Orta yağlı dana kıymayı pirinç, tuz, karabiber, kimyon, pul biber, ince doğranmış soğan, sarımsak ile derin bir kapta yoğurun. Şalgamları soyup, birer parmak kalınlığında kesin, limonlu suda bekletin. Şalgam büyüklüğünde köfteler yapın, fırın tepsisine şalgamla birlikte köfteleri dizin. Ayrı bir tencerede domates ve biber salçasını kavurun, et suyu ekleyerek bir taşım kaynatın. Tepsiye dizdiğiniz şalgam dolmalarının üzerine ekleyerek 160 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirerek servis edin.

Tags: Şalgam DolmasıŞalgam Dolması MalzemelerŞalgam Dolması Tarifi
Previous Post

Antep Fıstığı ve Çikolatanın Muhteşem Uyumu: MiLanGo

Next Post

Rokalı Patates

Yemek Zevki Editör

Next Post
Rokalı Patates

Rokalı Patates

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki