Şalgam Dolması
(4 Kişilik)
Şalgam Dolması İçin Malzemeler
2 adet orta boy beyaz şalgam
200 gram orta yağlı dana kıyma
Yarım çay bardağı pirinç
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı domates salça
Yarım yemek kaşığı biber salça
Yarım litre et suyu
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Şalgam Dolması Hazırlanışı
Orta yağlı dana kıymayı pirinç, tuz, karabiber, kimyon, pul biber, ince doğranmış soğan, sarımsak ile derin bir kapta yoğurun. Şalgamları soyup, birer parmak kalınlığında kesin, limonlu suda bekletin. Şalgam büyüklüğünde köfteler yapın, fırın tepsisine şalgamla birlikte köfteleri dizin. Ayrı bir tencerede domates ve biber salçasını kavurun, et suyu ekleyerek bir taşım kaynatın. Tepsiye dizdiğiniz şalgam dolmalarının üzerine ekleyerek 160 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirerek servis edin.