Gıda bilimci Prof. Dr. Aziz Ekşi, koronavirüs gündeminde tüketicilerin kafasını meşgul eden sorulara ilişkin bir açıklama yaptı. Virüslerin neden olduğu hastalıklardan korunmada en önemli konuların başında sağlıklı beslenmenin geldiğini hatırlatan Ekşi, ambalajlı gıda ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Gıda tüketimi ile virüsten korunma arasında dolaylı ancak son derece yakın bir ilişki olduğunu belirten Prof. Dr. Aziz Ekşi, virüs bulaşması …
Devamını oku »Sağlık
Virüs gündeminde bağışıklık sistemine dikkat!
İçeriğinde bulunan 40’tan fazla besin öğesi ile bağışıklık sistemini de güçlendiren süt tüketimine dikkat çeken uzmanlar, düzenli olarak her gün iki bardak süt içilmesini öneriyor. Bağışıklık sistemi için C Vitamini de aynı şekilde çok önemli. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, sütün yaşamın her evresinde önemli olduğunu vurguluyor. Sütün içeriğinde …
Devamını oku »Bedeninizi KoronaVirüs’ten Korurken Psikolojinizi de Unutmayın!
Koronavirüs gündemi endişe ve korku yüzünden birçok kişinin psikolojisini de etkiliyor. Birçok kişi gerekenden fazla önlem almaya çalışırken, sürekli virüsün etkilerini gündeme getirip zihnini hastalığın riskleriyle meşgul ediyor. Böyle bir ortamda psikolojik olarak sağlıklı kalmanın yolunu DoktorTakvimi.com uzmanlarından Psikolog Dilek Saltık anlatıyor. Son günlerde gündemi meşgul eden koronavirüs ile ilgili haberleri birçoğumuz takip ediyoruz. Bu virüsün ölüm riski ise tedirginlik …
Devamını oku »Organik gıdada şampiyon yumurta
Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), Türkiye’de organik gıda sektörünü masaya yatırdı. Merkezin kurucu direktörü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Sami Karaca, Doç. Dr. Özlem Hesapçı ve araştırmacı Gözde Baycur’dan oluşan ekibin yürüttüğü araştırma sonuçlarına göre; Türkiye’de en çok tüketilen organik gıda, araştırmaya katılanların yüzde 76’sının tükettiğini belirttiği yumurta oldu. Organik yumurtayı %63 ile meyve-sebze, yüzde 54 ile bal, …
Devamını oku »Doğallığın yeni tarifi; Naturali Bitki Çayları
Her biri içerisinde bulundurduğu bitkilerle doğal şifa kaynağı olan Naturali Bitki Çayları, 16 farklı çeşidi ve yenilenen marka yüzüyle raflardaki yerini aldı. Elma-Tarçın-Karanfilden oluşan özel bir karışım çayı, sindirim sistemine fayda sağlayan Kayısılı Form Çayı, birçok tadı ve şifayı içerisinde bulunduran Meyve Karnavalı, aroması ve kokusuyla eşsiz bir lezzet sunan Vanilyalı Roybos gibi yeni tatların yanında, evlerin olmazsa olmazı; Ihlamur, …
Devamını oku »Tuz Tüketiminde Aşırıya Dikkat
TUZ TÜKETİMİNDE AŞIRIYA DİKKAT! YİYECEKLERİN KENDİ TUZU GÜNLÜK TÜKETİM İÇİN YETERLİ Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı Salman’dan tansiyon ve kalp rahatsızlığı gibi ciddi hastalıklara davetiye çıkaran “tuz tüketimi” hakkında uyarı geldi. Uz. Dyt. Salman tuz tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirterek, “Yiyeceklerin kendi bünyesinde olan tuz (sodyum) zaten bizim günlük ihtiyacımızı karşılıyor” dedi. Tuz tüketim miktarı ya da hangi tuzun tüketilmesi gerektiği …
Devamını oku »Sağlık İçin Her Gün 10 Bin Adım
SAĞLIK İÇİN HER GÜN 10 BİN ADIM Hem sağlığın korunması hem de sağlığa kavuşmak adına yapılacaklar listesinin başında ‘hareket ‘ geliyor. Acıbadem Bağdat Caddesi Tıp Merkezi’nde bu konudaki farkındalığı artırmak, herkesi harekete geçmeye davet etmek amacıyla “Dünya Sağlık Günü” kapsamında “Sağlık için her gün 10 bin adım” etkinliği gerçekleştirildi. Her yaştan insanın katıldığı sağlık yürüyüşü Acıbadem Bağdat Caddesi Tıp Merkezi’nden başlayıp Fenerbahçe Parkı’nda sonlandı. Sağlıklı ve …
Devamını oku »Su İçmeniz İçin 9 Çok Önemli Neden
SU İÇMENİZ İÇİN 9 ÇOK ÖNEMLİ NEDEN Yaşamın devamlılığı için en önemli kaynak, metabolizmamızın en fazla ihtiyaç duyduğu madde… Vücudumuzun % 60-70’ini oluşturan su, hayatın temel taşı olarak karşımıza çıkıyor. Vücudun su oranını korumak ve tüm sistemlerinin uygun şekilde çalışmasını sağlamak için yeterli miktarda su tüketmek büyük önem taşıyor. 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla Memorial Ankara Hastanesi’nden Dyt. Emine …
Devamını oku »Yüksek Tansiyon Riskini Süt İçerek Azaltın
Yüksek Tansiyon Riskini Süt İçerek Azaltın Kalp ve damar sağlığını olumsuz etkileyen yüksek tansiyon riskine karşı uzmanlar süt içilmesini öneriyor. Yapılan araştırmalarda, bireylerin çocukluktan itibaren düzenli süt içmeleri durumunda yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen yüksek tansiyon görülme olasılığının daha düşük olduğunu gösteriyor. Yapılan bilimsel çalışmalar; kalsiyum, magnezyum ve fosforun az tüketiminin bireysel veya toplumsal olarak hipertansiyon sıklığı ile ilişkili olduğunu …
Devamını oku »Canan Karatay Tuz Konusunda Nerede Yanlış Yapıyor?
CANAN KARATAY TUZ KONUSUNDA NEREDE YANLIŞ YAPIYOR? Prof Dr. Canan Karatay’ın yaptığı açıklamalar sonrası tüketicilerin kafası bir kez daha karıştı. Kaya tuzu sağlıklı mı yoksa zararlı mı? Günlük tuz tüketiminin üzerinde alışkanlıklara sahip Türk halkına Canan Karatay’ın önerdiği kaya tuzu, doğadan çıkartıldığı ve tüketici ile buluştuğu ana kadar detaylı incelenmesi gereken bir konu. Şifadan çok zehre dönüşebilecek kaya tuzu ile …
Devamını oku »