Ana Sayfa » Sağlık (sayfa 8)

Sağlık

El yıkamak yetmez, yüzüğünüzü de çıkarın!

Sağlımızı korumak için el hijyeni olmazsa olmazların başında geliyor. Ancak içinde bulunduğumuz bu olağanüstü dönemde, koronavirüsten korunabilmek için el temizliğine normalden daha fazla özen göstermemiz gerekiyor. Acıbadem Eskişehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Meltem Hüner, koronavirüsün yayılmasında ellerin büyük risk oluşturduğuna işaret ederek, “Yüzük kullanmayın. Ellerinizi sık sık yüzünüze götürme alışkanlığınızı bırakın” uyarısında bulundu. Koronavirüs hakkındaki bilgiler …

Devamını oku »

Siz evde kalırken, kilolar vücutta kalmasın!

Koronavirüs salgını nedeniyle evde kalan birçok kişiye, uzmanlardan kilo ve egzersiz uyarısı geldi. Hareket etme oranlarının önemli ölçüde azaldığına dikkat çeken Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İsa Kaman, bu dönemde kronik hastalığı olan veya 65 yaş üstü kişilerin beslenmelerine daha da dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Başta Türkiye olmak üzere birçok ülke, Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle vatandaşlarına ‘evde kal’ …

Devamını oku »

Koronavirüs alışveriş ya da kargo paketlerinden bulaşır mı?

Koronavirüs salgını sürecinde herkesin aklındaki sorulardan biri de alışveriş için kullanılan poşetlerden, paketli gıdalardan ya da kargo paketlerinden bulaş riski taşıyıp taşımadığı… Riskin ancak kirli ellerle buruna, ağza ve göze dokunulduğunda olduğunu belirten DoktorTakvimi.com uzmanlarından Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. M. Kadir Göktürk, bu  çerçevede alınması gereken önlemlere dair önemli bilgiler veriyor. Koronavirüs salgını sürecinde sosyal izolasyonun getirisi olarak online …

Devamını oku »

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolu balıktan geçiyor

Koronavirüs pandemisiyle mücadele etmenin ilk koşulu, doğru beslenerek vücudun savunma mekanizması bağışıklık sistemini güçlü tutmak… Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, koronavirüse karşı beslenmenin önemli bir sağlık belirleyicisi ve immün sistemini etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğunu söyledi. Kızıltan, Sadece koronavirüs ve benzeri büyük salgınlarla mücadele ederken değil her daim bağışıklık sistemimizi kuvvetli …

Devamını oku »

Korona salgınında et tüketimine dikkat!

Metabolizmanıza Zarar Veren Besinler

Korona virüs salgınında gıda güvenliğinin önemine vurgu yapan BAU Gastronomi Bölüm Başkanı Gıda Mühendisi Dr. Zeynep Tacer Caba, özellikle et ürünlerinde el temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Çiğ ve yeterince pişirilmemiş gıdalar, mikrobiyolojik olarak risk kaynağı olabilir” dedi. Hukuk, ekonomi, eğitim ve gıda gibi birçok alana etki eden korona virüs salgını, kişilerde önlem düzeyini en üst seviyeye çıkarmış durumda. Neredeyse …

Devamını oku »

Evde tatlı krizlerine 12 etkili öneri ile son verin!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle mümkün olduğunca dışarı çıkmıyor, hatta evden çalışıyoruz. Koronavirüsün oluşturduğu kaygı, sürekli evde kalmanın yol açtığı can sıkıntısı gibi etkenler nedeniyle son günlerde dert yandığımız ve çözüm bulmakta oldukça güçlük çektiğimiz bir sorun var; “tatlı krizleri”. Ancak dikkat! Tatlı krizleri kilo almanın yanı sıra zamanla insülin direnci, kalp hastalıkları ve kiloya bağlı uyku …

Devamını oku »

Koronavirüse karşı D vitamini zırhını üstünüzden eksik etmeyin

Uzmanlar tüm dünyada hızla yayılan Koronavirüs salgını ile mücadelede en etkili yöntemin bağışıklığı güçlü tutmaktan geçtiği konusunda görüş birliğine vardı. Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, güçlü bir bağışıklık için D vitamininin şart olduğunu hatırlatarak, “Güneş ışığından mahrum kaldığımız bu dönemde D vitamini düzeyinin düşük olması, hastalıklara yakalanma riskini artırmaktadır. Bu dönemde D vitamini ile zenginleştirilmiş Muratbey Plus ve …

Devamını oku »

Koronavirüs döneminde gıda güvenliği ve iyi beslenme

Koronavirüs salgını sonrası herkes evlerine kapandı. Bu dönemde sağlığı korumanın önemli noktalarından birinin de beslenme düzeni olduğunu belirten İKÜ Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürhan Raif Çiftçioğlu, gıdaların temizliği ve iyi beslenme yollarına dair önerilerde bulundu. Koronavirüs salgını döneminde gıdaların güvenliği, temizliği ve iyi beslenmek için yapılması gerekenler hakkında tavsiyelerde bulunan İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Beslenme ve Diyetetik …

Devamını oku »

Ambalajlı gıda virüsler ile mücadelede çok önemli

Gıda bilimci Prof. Dr. Aziz Ekşi, koronavirüs gündeminde tüketicilerin kafasını meşgul eden sorulara ilişkin bir açıklama yaptı. Virüslerin neden olduğu hastalıklardan korunmada en önemli konuların başında sağlıklı beslenmenin geldiğini hatırlatan Ekşi, ambalajlı gıda ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Gıda tüketimi ile virüsten korunma arasında dolaylı ancak son derece yakın bir ilişki olduğunu belirten Prof. Dr. Aziz Ekşi, virüs bulaşması …

Devamını oku »

Virüs gündeminde bağışıklık sistemine dikkat!

İçeriğinde bulunan 40’tan fazla besin öğesi ile bağışıklık sistemini de güçlendiren süt tüketimine dikkat çeken uzmanlar, düzenli olarak her gün iki bardak süt içilmesini öneriyor. Bağışıklık sistemi için C Vitamini de aynı şekilde çok önemli. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, sütün yaşamın her evresinde önemli olduğunu vurguluyor. Sütün içeriğinde …

Devamını oku »