Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, kuşburnu meyvesi hakkında bilgiler vererek, kuşburnunun geleneksel olarak soğuk algınlığı, üşütme ve...
Read moreDetailsHayvanlar üzerinde yapılan bir araştırma, ceviz açısından zengin beslenmenin beyin sağlığına yönelik potansiyel yararlarını ortaya çıkardı. Journal of Alzheimer’s Disease’de...
Read moreDetailsGenellikle kalıtımsal bir hastalık olarak bilinen şeker hastalığı yani diyabet hiçbir belirti vermeden de ortaya çıkabiliyor. Toplumda görülme sıklığı giderek...
Read moreDetailsÖzellikle hararet giderme konusunda buzdolabımızdan eksik etmediğimiz gazlı içecekler ve meyve sularının, aslında içerdikleri doğal olmayan katkı maddeleri nedeniyle, sağlığımızı...
Read moreDetailsBereketin sembolü haline gelmiş olan nar meyvesinin gizemini çözmeye hazır mısınız? Dalındayken görmek istiyorsanız… Yapma çiçek görüntüsünü andıran yumuşak renkli...
Read moreDetailsTürk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, kış mevsimi yaklaşırken hastalıkların ve rahatsızlıkların belirtilerini azaltarak, vücudumuzu rahatlatacak basit ama...
Read moreDetailsGıda uzmanları kısa sürede tüketilmesi gereken gıdaların raf ömürlerinin kısa olması gerektiğini belirtirken, uzun raf ömürlerinin sağlığı olumsuz yönde etkilediğini...
Read moreDetailsDevlet Planlama Teşkilatı raporunda, Türkiye’de insanlar günlük enerjilerinin ortalama yüzde 50′sini ekmek ve tahıl ürünlerinden sağlarken, Dünya Sağlık Örgütü (WHO)...
Read moreDetailsKalp ve hipertansiyon problemi yaşayanların diyet listelerinde uzak durulacaklar ya da dikkatli tüketilecekler sırasının başında yer alan kırmızı etin cazibesine...
Read moreDetailsKurban Bayramı’nda birbirinden lezzetli yemeklerle hazırlanan aile sofraları ve ikramlar et tüketimini artırmaktadır. Kontrolsüz ve düzensiz beslenilerek geçirilen bu keyifli...
Read moreDetails© 2025 IMG - Yemek Zevki
© 2025 IMG - Yemek Zevki