Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Sac Oruğu Tarifi

by Yemek Zevki Editör
13 Aralık 2016
in Tarifler, Yöresel Yemekler
473 20
0
Sac Oruğu
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Antakya lezzetlerini 4 yıldır İstanbullulara sunan Varka restoranın menüsünden Sac Oruğu Tarifi’ni yemeği sizlerle paylaşıyoruz.

Sac Oruğu

(4 Kişilik)

Sac Oruğu Malzemeler:

Sac Oruğu Dış Hamuru İçin:

Yarım kilo ince köftelik bulgur
250 gram sinirsiz dövülmüş et (taze kesim olmalı)
1 tutam reyhan
1 tutam kimyon
1 tutam pul biber
1 çay kaşığı tuz

Sac Oruğu İç Harcı İçin:

300 gram kalın çekilmiş bıçak kıyması
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
150 gram kavrulmuş kuyrukyağı
2 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tuz

Sac Oruğu Hazırlanışı:

Sac Oruğu  İç harcı için

Kıymayı kısık ateşte et suyunu çekene kadar kavurun.  Küp küp kestiğiniz soğanları ilave edin. 20 – 25 dakika pişirin. Ocaktan alıp iç harcı için kalan tüm malzemeyi ilave ederek tatlandırın. 5 dakika ovduktan sonra oda ısısında soğumaya bırakın.

Sac Oruğu Dış hamuru için

Et hariç tüm malzemeyi azar azar su ekleyerek ovmaya başlayın. Bulgur yumuşayınca eti harcın içine ekleyin. Yaklaşık bir 20 dakika daha et ile birlikte ovun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın ve 2 eşit parça hamuru ayrı ayrı avuç içinde daire şekli verin. Bir tanesinin üzerine ince bir tabaka iç harçtan yerleştirin. İkinci parçayı da üzerine kapatın, kenarlarından düzeltin. Sacda veya yapışmaz yüzeyli geniş bir tavada az yağda her iki yüzeyini pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Ganimet Yeral

Tags: Saç örüğüSac Oruğu Hazırlanışı
Previous Post

İçli Köfte Tarifi

Next Post

Cevizli Biber Ezmesi Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
cevizli biber ezmesi

Cevizli Biber Ezmesi Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki