Renkli Spaghetti
(4 Kişilik)
Malzemeler
420 gram ekmeklik un
80 gram ince irmik (Semolina)
4 adet yumurta
120 gram ıspanak püresi
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Unla irmiği karıştırın. Bir kapta yumurtaları çırpıp, içine ıspanak püresini ekleyin. Tuzunu atıp una azar azar ekleyerek, bir spatulayla karıştırın. Hamur eklenen sebzenin su durumuna göre hala nemliyse biraz daha un ekleyip elinizle 10 dakika yoğurun (Hamur sert olmalı).
Hamuru yuvarlayıp dörde kesin. Her bir hamura un serperek, merdane veya makarna yapma silindirlerinde inceltin. Her iki yüzeyini de ara sıra unlayın. Hamur kesme makinesinde veya elle kesin. Dört parmağınızın üzerine sığacak kadar kesilmiş spagettileri alıp rulo yapın. Unlu tezgaha alıp 1-2 saat kurutun ve buzdolabına kaldırın.