Ana Sayfa » Haber Turu » Ramazan’daki Tatlı İhtiyacınızı Sütlü Tatlılar İle Giderin

Ramazan’daki Tatlı İhtiyacınızı Sütlü Tatlılar İle Giderin


Tatlı, Ramazan sofralarımızın vazgeçilmezi.  Ancak uzmanlar uyarıyor;  Haziran-Temmuz ayı gibi yılın en sıcak ve günlerin en uzun olduğu döneme gelen bu Ramazan ayında, ağır şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edin.

Ramazan ile birlikte beslenme şeklimizde büyük değişiklikler meydana geliyor. Yemek saatlerinde olduğu kadar, yediğimiz yemeklerin çeşitliliği de artıyor. 16-17 saati bulan açlık ve susuzluk ile sofralar daha zengin tutuluyor, pek çok yemek çeşidi bir arada sunuluyor, iftar davetleri veriliyor. Özellikle de yılın en sıcak, günlerin en uzun olduğu döneme denk gelen bu iftar alışkanlıkları, maalesef sağlığımızı tehdit edebiliyor. Ramazan boyunca uyarılarda bulunan uzmanlar, özellikte ağır tatlı tüketimine dikkat çekiyor.

Aslında yaz mevsimi ve sıcak havalar özellikle ağır tatlı tüketiminde düşüşe neden oluyor. Ancak oruç nedeniyle düşen kan şekeri ile gözler, iftar sofralarında yine de tatlı bir şeyler arıyor. Ramazan ayına özel olarak hazırlanan tatlılarımız bile varken, Türk mutfağında tatlısız bir iftar sofrası zaten düşünülemez bile. Eker’in ürettiği sütlaç, sakızlığı muhallebi, keşkül, kazandibi, supangle, tavukgöğsü ve profiterol akla ilk gelen tatlılar…

Sindirimi kolay olan sütlü tatlıları tercih edin

İftardan sonra fazla hareket edilen bir zaman kalmayacağı için yenilen tatlıların düşük kalorili, düşük glisemik indeksli olanlardan tercih edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar,  “Bu sene iftarın bir hayli geç saatte olması nedeniyle, tatlının yendiği saatte yatma saatine yakın. Bu yüzden sindirimi kolay olan tatlıların tercih edilmesi gerekir. Sütlü tatlıların hem sindirimi diğer tatlılara göre daha kolaydır, hem de kalsiyum, fosfor ve B vitaminleri açısından zengin oldukları içinde diğer tatlılardan daha besleyicidir” diyor.

150 gramlık bir porsiyon sütlü tatlı ile tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde giderin

OKU ➤  Geleneksel tatlar Kaanlar kahvaltı sofralarındaki yerini alıyor

Eker Gıda, bir ilki gerçekleştirerek, geleneksel sütlü Türk tatlılarını, pratik ambalajında, her an, her yerde aynı lezzette tatlı severlerle buluşturuyor. İftardan bir kaç saat sonra tüketilen 150 gramlık bir porsiyon Eker sütlü tatlının, Ramazan’da duyulan tatlı ihtiyacını damak zevkinden ödün vermeden sağlıklı bir şekilde gidereceğinin altını çizen uzmanlar, sütlü tatlıların, şerbetli tatlılara oranla daha az enerji içerdiklerini belirterek, daha az şeker, daha az veya hiç yağ içermedikleri için sütlü tatlıların kan şekerini düzenlenmesinin daha kolay olduğunu ifade ediyor.

Geleneksel tariflerine sadık kalarak yapılan Eker sütlü tatlılar aynen evde pişirildiği gibi tamamen sütten yapılıyor, içinde hiç bir şekilde koruyucu  katkı maddesi barındırmıyor. Sakızlı muhallebinin yanında tavukgöğsünden keşküle, supangleden sütlaca kadar birçok seçeneği bulunan Eker sütlü tatlılar ile Ramazan sofralarına hafiflik ve lezzet geliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir