Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Haber Turu

Ramazan’a Özel Düşük Kalorili Baklava, Frambuazlı Güllaç

by Yemek Zevki Editör
13 Kasım 2015
in Haber Turu
483 10
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Tatlı sektörünün 65 yıllık üreticisi Gaziantepli Seyidoğlu Helva Reçel, satın aldığı Sultanbacı markasıyla baklava üretimine başladı.

Halihazırda İngiltere ABD gibi önemli pazarlara Sultanbacı markasıyla ürünlerini ihraç eden firma, 20’den fazla ülkeye Türk baklavasını da tattıracak. İstanbul Hadımköy’deki fabrikalarına baklava üretimi için 1 milyon TL yatırım yaptıklarını anlatan Genel Müdür Mehmet Göksu, “Gaziantep’in geleneksel tatlılarını orijinal tarifleriyle üretiyoruz. Ramazan ayıyla birlikte lezzetlerimiz arasına Sultanbacı Baklavalarını da ekledik. Baklavamızın tüm malzemelerini Antep’ten getirterek eşsiz lezzetler  ürettik. İlk etapta mağazalarımız aracılığıyla iç pazara sunacağımız baklavamızı yurt dışına da ihraç edeceğiz. Sultanbacı Baklavasıyla Osmanlı lezzetlerini Türkiye ve Dünya’ya sevdireceğiz” diye konuştu.

Helva, Reçel ve Tatlı çeşitleri başta olmak üzere 350 çeşit üretim yapan Seyidoğlu Helva Reçel, Sultanbacı markasıyla baklava imalatına da başladı. Hadımköy’deki fabrikalarına ek üretim tesisi kuran Seyidoğlu, 14 mağazasında da tabela değişikliğine gitti. 3 aylık hazırlık sürecinin ardından altyapı ve Ar-Ge çalışmalarını tamamlayarak Ramazan ayı itibariyle satışa başladıklarını aktaran Genel Müdür Mehmet Göksu, “Sultanbacı Seyidoğlu ile birlikte büyüyen Premium markalarımızdan biridir. Bu yeni yapılanmayla hedefimiz Gaziantep’in Baklavasını en yüksek standart ve lezzette üreterek dünyaya açmaktır. Ramazan ayıyla birlikte günlük 1 ton olarak başlayacak üretimimizi zamanla 2 tona kadar çıkarmak ve satış noktalarımızı artırmak istiyoruz. AVM içlerinde ve işlek caddelerde mağaza çalışmalarına başladık. Şu anda Sultanbacı İngiltere pazarında en beğenilen markalar arasında yer alıyor. Avrupa ve Amerika gibi pazarlarda iyi tanınan markamıza iç pazarda da yer açacağız. Baklavanın yanı sıra ekstra geleneksel reçeller, sütlü ve şerbetli tatlı çeşitleri, unlu mamüler ve pasta imalatında da Sultanbacı önemli bir lokomotif olacak” diye konuştu.

Seyidoğlu Gıda olarak helva, Reçel, Tahin, Pekmez gibi geleneksel üretimlere devam edeceklerini anlatan Göksu, “Sultanbacı daha çok tatlı mamullerinde ve baklavada büyüyecek.  Helva ve Reçel gibi üretimlerimiz Seyidoğlu Helva Reçel ana markası altında faaliyetine devam edecek. Bugüne kadar üretmediğimiz geleneksel lezzetlerin üretimi ve dünyaya pazarlanması noktasında Sultanbacı öne çıkacak” diye konuştu.

Ramazan’a Özel Düşük Kalorili Baklava, Frambuazlı Güllaç

Sultanbacı ile üretime bir ay önce başladıklarını ve yüzlerce tadım çalışması yaptıklarına değinen Genel Müdür Göksu, “Tatlı tüketiminin en yüksek olduğu Ramazan ayıyla birlikte lezzetlerimizi tüketicinin beğenisine sunacağız. 17 saati aşan açlık süresi ve aşırı sıcak havaları dikkate alarak hem hafif kalorili hem de tok tutan özel bir baklava ürettik. Sultan Sarması adını verdiğimiz baklavamız kilo sorununa ve sağlık sorunlarına karşı tatlı tüketmek istemeyenler tarafından çok beğenilmesini bekliyoruz. Ayrıca sadece Ramazan ayına özel ürettiğimiz frambuazlı, fıstıklı ve fındıklı güllaç çeşitleriyle de hafif tatlılar çeşidimizi artırdık” dedi.

Tags: Ana YemeklerBasit Yemekler
Previous Post

Karadeniz Lezzetleriyle İftar Şöleni İzhar’da

Next Post

Hafif Ramazan Sofralarının Sırrı Keçi Peynirinde Saklı

Yemek Zevki Editör

Next Post

Hafif Ramazan Sofralarının Sırrı Keçi Peynirinde Saklı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki