Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

RAMAZAN PİDESİNE DİKKAT!

by Yemek Zevki Editör
29 Mayıs 2017
in Hamur İşi Tarifleri, Tarifler
463 30
0
RAMAZAN’DA 30 GÜNE 30 ALTIN ÖNERİ
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

RAMAZAN PİDESİNE DİKKAT!

Ramazan ayı pidesiz olmaz. Fakat yediğimiz pideler ne kadar sağlıklı?

Yemek stilisti ve yemek yazarı Aydan Üstkanat, ramazan pidesinin doğru unla yapılmış olması gerektiğini vurguluyor. Beyaz unla yapılan pidenin kısa sürede acıktıracağını belirten Üstkanat, doğru unla yapılan pidenin ise midede ağırlık yapmayacağını ve çabuk acıktırmayacağını söylüyor. Un kitabında işlem görmemiş, ağartılmamış, genetiği bozulmamış buğdaydan veya glüteni düşük tohumlardan elde edilen unun doğru un olduğunu vurgulayan Üstkanat, ekmek yapımında un seçime dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Aydan Üstkanat, tok tutması ve düşük glütenli olması açısından oruç tutanlara özellikle Kastamonu bölgesinde yetişen siyez unlu ekmek tüketmelerini öneriyor.

Siyez Unlu Ekmek

Fırın, 230°C

420 gr siyez unu

400 gr tam buğday unu

8 gr kuru aktif maya

300 ml su

1 tatlı kaşığı bal

Ayrıca

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı su

SPONÇ

80 gr tam buğday unu

100 ml su

2 gr kuru aktif maya

Sponç malzemesini karıştırıp üzerini bir tülbentle örterek oda sıcaklığında en az 8 saat dinlendirin.

Unları, bal ve kuru mayayı yoğurma haznesine alıp parmak uçlarınızla karıştırın. Suyu ve sponçu ekleyip tekrar karıştırın. Suyun yarısını aşamalı ekleyin. (Makine bu hamuru yoğurmak için daha uygundur. Elinizin sıcaklığı hamurun dokusunu etkiler. Elle yoğuracaksanız ellerinizin soğuk olmasına dikkat edin.) Yarım saat bekletip tuzunu bir kaşık suda eriterek ekleyin ve yoğurun. Hamur yumuşak olmalı.

Üzerini kapatıp oda sıcaklığında ortalama 2 saat mayalandırın.

Un serpili tezgâha alıp şekil verin. Hamur mayalama kabına alıp üzerini bir bezle örtün ve üç katı hacme gelene kadar ortalama 2 saat mayalandırın.

Hamuru fırın tepsisine aktarın ve 10 dakika sonra önceden ısıtılmış fırına verin. Üzeri kızarana kadar kontrollü olarak 40 dakika pişirdikten sonra tel ızgarada soğutun.

Tags: Ana YemeklerDiyetdünya mutfaklarıiftar saatipideramazan pidesiSalata
Previous Post

Yöresel tatlar Kırklareli yemekleri

Next Post

Ramazan’da Susuzluğun Çaresi: Demirhindi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ramazan’da Susuzluğun Çaresi: Demirhindi

Ramazan’da Susuzluğun Çaresi: Demirhindi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki