Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Ramazan Pidesi

by Yemek Zevki Editör
07 Mayıs 2020
in Tarifler
483 10
0
Ramazan Pidesi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


(4-6 Kişilik)
Hazırlayan: Aysun Ulutaş Avşalak
Fotoğraflar ve Video: Aysun Ulutaş Avşalak

Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya/ 1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytin yağı
5 su bardağı un+ 1/2 su bardağı un (Hamuru açarken kullanılacak)

Üzeri İçin Sos Malzemeleri:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytin yağı
Hazırlanışı:
Su, süt, toz şeker, tuz ve mayayı eriyene kadar karıştırın. Zeytinyağının yarısını hamurun içerisine ilave edin. 5 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edin. 2-3 dakika kadar hamuru yoğurduktan sonra geriye kalan zeytin yağını avucunuza alarak hamurun toparlanmasını sağlayın. Üzerini streç film ile kapatıp, bir bez ile örtün ve hamuru 1 saat mayalandırın. Tezgahın üzerine un serperek mayalanan hamuru alın ve 3-4 dakika daha yoğurduktan sonra hamuru ikiye bölün. İki bezeyi tezgahın üzerinde parmak uçlarınızla açıp şekil verin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine un serpin ve pide hamurlarını yerleştirin. Tepsinin üzerini örterek hamurlar iki katına çıkana kadar yaklaşık 25-30 dakika daha tepside mayalandırın. Mayalanma işlemi sonunda yumurta sarısı, zeytin yağı ve yoğurdu iyice karışıtırıp pide hamurlarının üzerine sürün. Pidelerin üzerine elinizle baklava modelinde şekil verdikten sonra 225 derecede önceden ısıttığınız alt-üst ayarlı fırında kızarana kadar pişirin.
Not:Pişirme aşamasında fırına ısıya dayanıklı bir kapta su yerleştirin.

#ramazan #pide #ekmek #pratiklezzetler #aysunlayaptat #evdeyemekzevki#

Previous Post

Pancarlı Lazanya

Next Post

Meyveli Tartolet  

Yemek Zevki Editör

Next Post
Meyveli Tartolet  

Meyveli Tartolet  

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki