Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor.
Kayısılı ve Labneli Tatlı
(4 Kişilik)
Malzemeler:
Kayısılı Karışım İçin:
1 su bardağı kayısı püresi
3 su bardağı su
3 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
Teksüt Labneli Kreması İçin:
500 ml. süt (2, 5 su bardağı)
2 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı un
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
100 ml. krema
200 gram Teksüt Labne Peyniri
1 yemek kaşığı ince çekilmiş kayısı çekirdeği içi
Üzeri İçin:
4 adet kayısı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Portakallı pelte için; Tüm malzemeyi küçük bir tencerede karıştırın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın. Arada bir karıştırarak ılınmaya bırakın. Ilınınca servis bardaklarına paylaştırın.
Teksüt Labneli kreması için; Sütü tencerede ılıtın. Ayrı bir kasede yumurta sarıları ile şekeri iyice çırpın. Isınmış olan sütten 1 kepçe alıp kasedeki karışımı inceltin. Yumurta sarılı karışımı, unu ve Teksüt Labne Peynirini tenceredeki sütün içine ekleyin. Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.
Kaynayınca rendelenmiş limon kabuğu ile ince çekilmiş kayısı çekirdeği içini ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Karışımı arada bir çırparak ılıtın. Ilınınca kayısı peltesinin üzerine dökün.
Üzeri için; Dörde bölünmüş kayısıları ve kalan malzemeyi küçük bir tavaya aktarın. Hafifçe karıştırıp 5 dakika kadar meyveleri yumuşatın. Servis bardaklarının üzerine yerleştirin. Tatlıyı soğuk servis yapın.