Puf Poğaça

puf_pogacaMalzemeler:

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket margarin (250 gram)

3 adet yumurta

1 çay bardağı yoğurt

1 paket yaş maya

1 yemek kaşığı toz şeker

1,5 tatlı kaşığı tuz

6 su bardağı un

Peynirli iç malzemesi için:

300 gram beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

1 adet yumurtanın sarısı

Susam, çörekotu

Hazırlanışı:

Yaş mayayı 1 yemek kaşığı şeker ilave edilmiş ılık suda eritin.Unu eleyerek yoğurma kabına alın. Tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını açıp yumurtaları kırın. Yoğurdu, suyu ve en son olarak da mayalı suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın.

Yumuşak hafif cıvık ama ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Gerekirse kontrollü olarak kaşıkla azar azar un ekleyebilirsiniz. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

İç malzemesi için; Ufalanmış peynirin içine ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar alıp avucunuzda açın. Arasına peynirli karışımdan yerleştirin ve yuvarlayın. Malzeme bitene dek aynı işleme devam edin

. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından alın, ılık veya soğuk servis yapın.

OKU ➤  Arçelik, 4 yeni laboratuvar daha açıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir