Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Balık Yemekleri

Poşe Somon

by Yemek Zevki Editör
14 Kasım 2015
in Balık Yemekleri
478 15
0
Poşe Somon
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

pose-somon

Poşe Somon Tarifi

Poşe Somon İçin Malzemeler:
180 gram somon
Yarım soğan
4 diş sarımsak
Yarım su bardağı arpa şehriye
Yarım çay bardağı yeşil mercimek
3 adet çeri domates
Yarım sap kereviz sapı
100 ml. tavuk suyu
1 dal taze kekik
40 gram tereyağı
2 yaprak polorosso
80 gram krema
10 yaprak semizotu
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1/3 limonun suyu

Poşe Somon Hazırlanışı:
Büyük boy pişirme tenceresinin içine su koyup kaynatmaya başlayın. Isıya dayanıklı fırın poşetinin içine somonu, tereyağını, krema, taze kekik ve 1 diş sarımsağı koyup ağzını kapatın. Poşeti kaynayan tencereye atın. 15 – 20 dakika süreyle kaynatın.Arpa şehriye ve mercimeği ayrı ayrı haşlayın. Serçe parmak büyüklüğünde doğradığınız kereviz saplarını sıcak suda haşlayın ve hemen ardından buzlu bir kabın içerisine alın. Soğan ve geriye kalan sarımsakları küp küp doğrayın. Bir tencereye alıp zeytinyağında soteleyin. Sebzeler hafif renk almaya başlayınca arpa şehriyeleri
ekleyin Bir süre bu şekilde soteleyin. Hemen ardından tavuk suyu ile kıvam verin. Şehriyeler suyunu çektikten
sonra, yeşil mercimekleri, kereviz sapını, çeri domatesleri ekleyin. Karışımı yuvarlak düz bir tabağın ortasına alın. Üzerine pişen somonları oturtun. En üste ise ince ince doğradığınız polorossoları, zeytinyağı ve limon ile
harmanladığınız semizotu yapraklarını yerleştirin.

Tags: Poşe SomonPoşe Somon HazırlanışıPoşe Somon İçin MalzemelerPoşe Somon Nasıl YapılırPoşe Somon Tarifisomon
Previous Post

Izgara Tavuk But

Next Post

Dana Yanak ve Kereviz Püresi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Dana Yanak ve Kereviz Püresi

Dana Yanak ve Kereviz Püresi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki