Poşe Erikli Hamsi Salsa
Poşe Erikli Hamsi Salsa için Malzemeler:
5-6 adet hamsi
1 adet küçük boy kırmızı soğan
1 adet kiraz domates
2 dal taze kişniş
2 adet lime
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 adet erik
1 çay kaşığı şeker
1 adet yıldız anason
1 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
Poşe Erikli Hamsi Salsa Hazırlanışı :
Temizlenmiş hamsileri 1 yeşil limonun suyu ve az tuzla marine edin. Marine ettiğiniz hamsileri küçük küçük doğrayın. Kişnişi, kırmızı soğanı, domatesi de ince ince kıyın. Kalan 1 yeşil limonun suyunu, hamsileri, tuzu ve karabiberle iyice harmanlayın. Eriği küçük bir sos tenceresine alın. Şekeri, anasonu, karnafili, çubuk tarçını ve üzerini örtecek kadar suyu ekleyin. Orta ateşte, erik yumuşayıncaya kadar pişirin. Hamsi salamurayı servis tabağına alın, üzerine pişirdiğiniz eriği yerleştirin. Servis yapın.