Malzemeler
750 gram kemiksiz kalça but
2 adet portakal
Marine için:
5 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı portakal suyu
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tuz
Portakallı Tavuk Şiş Tarifi;
Tavuk etlerini küp doğrayın.
Derin bir kasede marine malzemelerin tamamını karıştırın. Hazırladığınız bu harca doğradığınız tavuk etlerini ekleyip üzerini kapatın ve yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Özel sosuyla dinlendirmiş olduğunuz tavuk etini küp şeklinde kesilmiş portakal dilimleri ile birlikte şişlere dizin. Izgarada önlü arkalı çevirerek pişirin. İsteğe göre pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz
EtiketlerAna Yemekler
arkadaşım ernilele sağlık.katılımın son gününde lezzetli tarifinle katılman mutlu etti beni.daha sık görüşürüz inşallah.ernilele sağlık.ben ciğeri tabak tabak yerim inan ki.çok severim.tarifin yayında.sunumun şahane.sevgiler
PembeRehberSelma’cığım, merak etme bence anlamazlar ie7inde kveeriz olduğunu c7ok teşekkfcr ederim canım. Senin fcrfcnleri de koyacağım. Sevgiler.