Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Portakallı Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
26 Ekim 2015
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Portakallı Kurabiye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

portakalli-kurabiye

Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye için Malzemeler:
100 gram tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurtanın sarısı
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 adet portakalın ince rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı portakal marmeladı

Portakallı Kurabiye Hazırlanışı:
Oda ısısında yumuşamış tereyağını, pudra şekerini ve yumurta sarısını krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışıma nişastayı, vanilyayı ve ince rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Elenmiş unu da ekledikten sonra pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru oda ısısında yarım saat dinlendirin. Hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda şekillendirin. Ortasını parmağınızla hafifçe çukurlaştırın. Önceden 175
derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdikten sonra fırını açarak kurabiyelerin çukur yerlerine portakal marmeladını yerleştirin. Kurabiyeleri tekrar sıcak fırına verin. 5 dakika daha pişirdikten sonra kurabiyeleri fırından alın. Oda ısısında soğuyunca servis yapın.

Tags: KurabiyeportakalPortakallı KurabiyePortakallı Kurabiye HazırlanışıPortakallı Kurabiye MalzemeleriPortakallı Kurabiye Nasıl YapılırPortakallı Kurabiye Tarifi
Previous Post

Lor Peynirli Meyveli Dondurma

Next Post

Elmalı Tart

Yemek Zevki Editör

Next Post
Elmalı Tart

Elmalı Tart

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki