Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Portakallı Kek

Portakallı Kek

portakalli-kek

Portakallı Kek

Portakallı Kek için Malzemeler:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı portakal suyu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri İçin:
Portakal reçeli

Portakallı Kek Hazırlanışı:
Öncelikle yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar iyice çırpın. Karışım krema kıvamına gelince sütü, sıvı yağı, portakal suyunu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Kabartma tozunu ve elenmiş unu ekleyin. Pürüzsüz bir kek hamuru elde edinceye kadar spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Kekleri fırından alın. Soğuduktan sonra üzerlerine isteğe göre portakal reçeli dökün.

OKU ➤  Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir